Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Στους δρόμους, όσο οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν

Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

φωτο αρχείου

Σε μαζική συμμετοχή, στην απεργία της Τετάρτης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες της Πιερίας.

Οι κινητοποιήσεις της ημέρας θα κορυφωθούν στις 10 το πρωί με την απεργιακή συγκέντρωση έξω από το ΕΚΚ, το οποίο προειδοποιεί, οτι «όσο οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν, τόσο οι εργαζόμενοι στους δρόμους θα βγαίνουν» Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚΚ τονίζει οτι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, μετά τη νέα φοροεπιδρομή και τις δραματικές περικοπές που προβλέπονται στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, μετά τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο με τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα και έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουν εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών τους. Η δογματική εμμονή της κυβέρνησης, τονίζει, στη «φιλοσοφία» της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης με τα τραγικά αποτελέσματα για οικονομία και κοινωνία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν. «Η θέση μας και η στάση μας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: όσο οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν, τόσο οι εργαζόμενοι στους δρόμους θα βγαίνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «μπορεί να μην έχουμε αντοχές για νέα μέτρα, έχουμε όμως αντοχές για επιτυχημένους απεργιακούς αγώνες με ενότητα και μαζικότητα.»

ΑΔΕΔΥ: Έρχεται νέα φοροκαταιγίδα
Εν τω μεταξύ κάλεσμα συμμετοχής εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας οτι έρχεται νέα φοροκαταιγίδα για τους εργαζομένους και του δημόσιου τομέα.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της, αναφέρει πως «με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ” αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις ταξικές αντιθέσεις.
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια και την αυτοδιοίκηση.»