Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πρόληψη με ένα… τρύπημα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDSΕΚΔΗΛΩΣΗ AIDS

 

Όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να κάνουν το «γρήγορο τέστ» δωρεάν, όπου δίνει το αποτέλεσμα σε ένα λεπτό, διασφαλίζοντας την ανωνυμία τους

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατα του AIDS.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης στον πεζόδρομο της Κατερίνης, στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου με Γεωργάκη Ολυμπίου. Στο σημείο θα στηθεί ειδικό περίπτερο με κλειστή τέντα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, όπου εκπαιδευμένοι εθελοντές και στελέχη του Κέντρου Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, κοινωνικός λειτουργός και ιατρός θα ενημερώνουν για τον H.I.V. και θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να κάνουν το γρήγορο τεστ (rapid test), δωρεάν και ανώνυμα. Η μέθοδος «rapid test» αποτελεί μη ιατρική πράξη βάσει των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Διάγνωση της HIV Λοίμωξης σε Κλινικά και μη Κλινικά Πλαίσια» του ΚΕΕΛΠΝΟ, χρησιμοποιεί το ολικό αίμα μέσω τρυπήματος της θηλής του δακτύλου (τριχοειδικό αίμα – finger stick) και δίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα μέσα σε ένα μόλις λεπτό. Επίσης θα διανεμηθούν στους πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια και δωρεάν προφυλακτικά. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πάντα θα βρίσκεται κοντά σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών για ευαίσθητα θέματα υγείας. Να είστε όλοι εκεί σε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για τη μάστιγα του AIDS. Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές.