Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία των παιδιών

Επιστολη Πατριαρχών στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

Νέους από την Ιορδανία και παιδιά από τη Σερβία, φιλοξένησε το καλοκαίρι στον Εκκλησιαστικό Ξενώνα του Σβορώνου, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η φιλοξενία νέων και παιδιών, από δοκιμαζόμενες περιοχές έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των Πατριαρχών Ιεροσολύμων και Σερβίας, οι οποίοι με επιστολή τους προς τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο εκφράζουν τις ευχαριστίες τους.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ευχαριστεί για την «αβραμιαία φιλοξενία», επί μία εβδομάδα, που παρείχε η Μητρόπολη, σε 60 νέους από την Ελληνορθόδοξη Αραβόφωνη Κοινότητα της πόλεως Φχες της Ιορδανίας.
Παράλληλα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος εκφράζει και τις δικές του ευχαριστίες για τη φιλοξενία 55 παιδιών απόρων οικογενειών από το Βελιγράδι, όπου είχαν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές στην Πιερία για 11 ημέρες. Τα περισσότερα Σερβόπουλα είδαν θάλασσα, για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Και οι δύο Πατριάρχες διαβεβαιώνουν ότι προέκυψε και μεγάλη πνευματική ωφέλεια από τις επισκέψεις σε μοναστήρια και προσκυνήματα, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ήλθαν σε επαφή με έλληνες νέους και παιδιά, καλλιεργώντας έτσι την αλληλογνωριμία μεταξύ των Ορθόδοξων λαών.
Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες θα συνεχιστεί και κατά το προσεχές καλοκαίρι.