Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Δεν είχαν το θεό τους

Εξιχνιάστηκε η κλοπή στην Ιερά Μονή του Προφήτη ΗλίαOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Οι συλληφθέντες, είχαν διαρρήξει την κεντρική είσοδο της Μονής και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και σκεύη του Ναού η αξία των οποίων ξεπερνά τις 13.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπής στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι Κολινδρού, η οποία έγινε το προηγούμενο διάστημα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί από τη Βέροια, ηλικίας 34 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Κατερίνης.
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν και τα τρία άτομα σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, έπειτα από συντονισμένη και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι το βράδυ της 10 προς 11 Νοεμβρίου, αφού έκοψαν την περίφραξη της Ιεράς Μονής, στη συνέχεια διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού και αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, καθώς και διάφορα ασημένια σκευή και αντικείμενα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.
Στην Νέα Περιφερειακή Οδό Βέροιας – Νάουσας, εντοπίστηκε σταθμευμένο το όχημα που χρησιμοποίησαν, ιδιοκτησίας του 36χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος από άμφια Ιερέα, που είχαν αφαιρέσει από την Ιερά Μονή.
Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του 36χρονου σε περιοχή της Ημαθίας, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων τα οποία και αποδόθηκαν, ενώ βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ στην κατοχή του 36χρονου και του 34χρονου αλλοδαπού, το οποίο επίσης αποδόθηκε.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, που έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα, θα οδηγηθούν αρμοδίως.