Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Το παλιό Εθνικό οδικό δίκτυο συντηρείται

Παρεμβάσεις στην παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος της βόρειας Πιερίας1

Ξεπερνά τις 300.000 ευρώ ο προϋπολογισμός για την συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου στη βόρεια Πιερία

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις που εντάσσονται στο έργο συντήρησης Εθνικού Οδικού Δικτύου, στα όρια της Πιερίας, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

To έργο έχει ενταχθεί στο Π.Ε.Δ της Π.Ε. Πιερίας, χρηματοδοτούμενο από ΚΑΠ με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 560.000 ευρώ μαζί με ΦΠΑ 23% και έχει αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Αιγινίου- Όρια Νομού με Αλεξάνδρεια.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου από τα όρια του νομού με Αλεξάνδρεια έως και τη διασταύρωση με Κολινδρό.
Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν ασφαλτοστρώσεις των τμημάτων εκείνων του δρόμου, που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα φθοράς (διαβρώσεις–ρηγματώσεις και ζυμώματα). Παράλληλα, προβλέπεται να τοποθετηθούν καινούργια χαλύβδινα στηθαία ασφαλείας-των οποίων η τοποθέτηση κρίνεται απαραίτητη για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων- καθώς και πληροφοριακές – προειδοποιητικές πινακίδες. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνουν και οι σχετικές διαγραμμίσεις του δρόμου.
Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 μεταξύ αναδόχου και Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με ύψος δαπάνης 301.958 ευρώ με Φ.Π.Α και η προθεσμία εκτέλεσης είναι έως τις 21 Μαΐου 2016.
Την ικανοποίησή της για την πορεία του έργου εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία επισκέφθηκε τα τμήματα όπου είναι σε εξέλιξη οι εργασίες. Η κ. Μαυρίδου, διαπίστωσε ότι οι παρεμβάσεις προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, επισημαίνοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα του έργου αλλά και τη σημαντική δουλειά που καταβάλλεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων στην προσπάθεια υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη συντήρηση – αποκατάσταση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.