Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αποχή διαρκείας στο Ειρηνοδικείο

Στα όριά τους οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου ΚατερίνηςIMG_6417

Την ενίσχυση με προσωπικό ζητούν οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, αφού πλέον, έως και 70 για κάθε δικάσιμο φτάνουν μόνο οι υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών, όταν μέχρι πρόσφατα δεν ξεπερνούσαν τις έξι.

Σε αποχή διαρκείας αποφάσισε να προχωρήσει το προσωπικό του Ειρηνοδικείου Κατερίνης καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Η άμεση «και κατεπείγουσα» επιπλέον στελέχωση του Ειρηνοδικείου, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του, είναι το βασικό αίτημα των (λιγοστών) εργαζομένων, οι οποίοι είδαν τον όγκο εργασίας τους να αυξάνεται δραματικά και σημείο που να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν όπως και οι ίδιοι θα ήθελαν τους πολίτες.
Στον αγώνα τους οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, έχουν την υποστήριξη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πιερίας, αλλά και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, υπάρχει μεγάλη αύξηση της ύλης στα Ειρηνοδικεία ύστερα και από μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Μονομελή Πρωτοδικεία.
Με την τροποποίηση του Ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) αυξήθηκε ο αριθμός των υποθέσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (από 4 ως 6 ήταν) σε περίπου 70 για κάθε δικάσιμο της εκουσίας δικαιοδοσίας.
«Σε λίγο η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας θα είναι ανέφικτη, καθώς ήδη οι υπάλληλοι έχουν επιφορτιστεί με περαιτέρω όγκο δουλειάς, λόγω της αύξησης της δικαστηριακής ύλης και έχουν ξεπεράσει τα όριά τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά, στο ενημερωτικό τους σημείωμα.
Τέλος, υπογραμμίζουν, πως ο αγώνας τους γίνεται αποκλειστικά και μόνο «για το καλό και το συμφέρον του κοινού της Πιερίας και των δικηγόρων» που καθημερινά ζουν και εργάζονται μέσα στα δικαστήρια.