Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Απόφαση χωρίς προοπτική

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Κολινδρούdimos_pydnas_kolindroy

Το Αστυνομικό Τμήμα καταργείται διότι η περιοχή έχει χαμηλή… εγκληματικότητα! Για αίολο και προσχηματικό επιχείρημα, κάνει λόγο ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, σημειώνοντας πως η η χαμηλή εγκληματικότητα συναρτάται ασφαλώς πρωτίστως με τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος

Την έντονη διαμαρτυρία του, για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού στον Κολινδρό, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού, κάνοντας λόγο για «απόφαση χωρίς προοπτική».

Σε ψήφισμά του, το Συμβούλιο, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου να αναθεωρήσει την απόφασή του, χαρακτηρίζοντας την «μυωπική πολιτική συρρίκνωσης και υπερσυγκέντρωσης».
Το Δημοτικό συμβούλιο δηλώνει «απερίφραστα» πως δεν πρόκειται να δεχτεί παθητικά αυτή την «μυωπική πολιτική» συρρίκνωσης και υπερσυγκέντρωσης και οτι θα κάνει το παν για να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η συνέχιση λειτουργίας Αστυνομικού Τμήματος, καθώς όπως υποστηρίζει, είναι, μετά το αντίστοιχο του Αιγινίου, το μοναδικό που υπάρχει στον Δήμο. Το αιτιολογικό της κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού, (ότι δηλαδή υπάρχει χαμηλή εγκληματικότητα στην περιοχή), είναι εντελώς αίολο και προσχηματικό, αφού η χαμηλή εγκληματικότητα συναρτάται ασφαλώς πρωτίστως με τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού.
Και συνεχίζει στο ψήφισμά του: Για μας είναι αδιανόητη ενέργεια η κατάργησή του, τη στιγμή που η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση, η εντεινόμενη φτωχοποίηση και το προσφυγικό πρόβλημα διαμορφώνουν ανεξέλεγκτες συνθήκες και ένα πρόσφορο περιβάλλον για ανάπτυξη ποικίλων μορφών παραβατικότητας και εγκληματικών ενεργειών. Αντί λοιπόν η πολιτεία που έχει τη θεσμική και πολιτική υποχρέωση να σκύψει πραγματικά και να αφουγκραστεί τις ανάγκες των κατοίκων, με τις αποφάσεις της τους εξοργίζει, καθώς στο όνομα δήθεν μιας πιο «ορθολογιστικής» πολιτικής. εντείνει την ανησυχία των κατοίκων που αισθάνονται ανοχύρωτοι και ανασφαλείς, αλλά και προδομένοι καθώς βλέπουν για άλλη μια φορά τις ανακόλουθες πολιτικές σε σχέση με τις διακηρύξεις των κρατούντων για συνεργασία, διάλογο και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.
Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο Δήμος μας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, η πολιτεία με μια στενή, κοντόφθαλμη οικονομίστικη λογική να απογυμνώνει τον Δήμο μας από υπηρεσίες που όχι μόνο εξυπηρετούν του πολίτες και εμπεδώνουν αίσθημα ασφάλειας, αλλά και αποτελούν σταθερές στο να παραμείνει η περιοχή μας ζωντανή και να κρατήσει τον κόσμο στην περιφέρεια. Είναι εντελώς αντιαναπτυξιακό και κοντόθωρο οι εκάστοτε κρατούντες και γραφειοκράτες του κέντρου, που απέχουν πολύ από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων να αποφασίζουν ερήμην των τοπικών κοινωνιών και να προβαίνουν σε τέτοιες αποδιαρθρωτικές ενέργειες απίσχνανσης της περιφέρειας, αντί με την πολιτική τους να δίνουν κίνητρα μετεγκατάστασης και όχι απερήμωσης, να ενισχύουν τις υπηρεσίες ασφάλειας και εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας. Ελπίζουμε ότι θα αναθεωρήσετε τέτοιες αποφάσεις που δε δίνουν καμιά προοπτική στον τόπο μας», καταλήγει το Δημοτικό Συμβούλιο.