Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Καθάρισαν για την… ασφάλεια και την αισθητική μας!

Με πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Απο-Δρασης Πιερίας01

Τίμησαν την μνήμη των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και καθάρισαν στύλους φωτισμού στο κέντρο της Κατερίνης, από κάθε λογής διαφημιστική ανάρτηση που περιορίζει την ορατότητα και διασπά την προσοχή πεζών, οδηγών και ποδηλατών

Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους το πρωί της Κυριακής, την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων, κατά την οποία σε χιλιάδες πόλεις του εξωτερικού, αλλά και της Ελλάδας, όπως σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρόδο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα, διοργανώνθηκαν δράσεις και εκδηλώσεις, κυρίως μνημονευτικού χαρακτήρα, αλλά και διαμαρτυρίας.

Εφόσον κανένα τροχαίο δεν είναι ατύχημα και δεν οφείλεται στην κακή τύχη, χρήζουν διόρθωσης όλα εκείνα, που ενδεχομένως συμβάλλουν ή αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκλησης τροχαίου.
Στην Κατερίνη η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας πραγματοποίησαν σύντομη ποδηλατοβόλτα μνήμης στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολική αποξήλωση παράνομα αναρτημένων αφισών διαφημιστικού και άλλου περιεχομένου, οι οποίες ήταν τοποθετημένες σε στύλους του ηλεκτρικού δικτύου και στύλους ηλεκτροφωτισμού της πόλης.
Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη του προβλήματος της παράνομα τοποθετημένης υπαίθριας διαφήμισης, ένα πρόβλημα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αφενός θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια, αφετέρου υποβαθμίζει την αισθητική της πόλης μας. Και τα δύο αποτελούν όχι μόνο κρατική υποχρέωση, αλλά και ατομικό δικαίωμα του κάθε πολίτη.
Όπως τονίζεται από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, επιβάλλεται οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (συμπεριλαμβανομένου και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, αλλά και σχετικών Υπουργικών αποφάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια για όλους, όσοι κινούνται στο οδικό δίκτυο, πεζούς, ποδηλάτες, οδηγούς.