Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Σ.Φ.Ι.Π.: ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

Σε μια ζεστή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, η 18η τελετή απονομής των ετήσιων Δημοσιογραφικών Βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.1
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων τιμήθηκε με τον Ειδικό Έπαινο ο Βασίλης Μάστορας και η ομάδα των συνεργατών του, για το ντοκιμαντέρ «Ήρωες της αλάνας» της ΕΡΤ3, με θέμα την ποδοσφαιρική ομάδα του Πιερικού Κατερίνης.
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ (δικής μας) ΑΛΑΝΑΣ
Πενήντα πέντε σχεδόν χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η Κατερίνη αποφάσισε ν’ αλλάξει σελίδα και να ενώσει τις δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Όλυμπο. Ο Πιερικός, η μεγάλη Ιδέα, το Όραμα των ηγετών του συλλόγου, άνθισε στις ψυχές των πολιτών αυτού του τόπου, κι έγινε Μεγαλείο με τα κατορθώματα των ποδοσφαιριστών του. Τα επιτεύγματα του αστείρευτου ταλέντου και αξίας όλων εκείνων των γηγενών αθλητών του, έκαναν την Ελλάδα να παραμιλάει. Παιδιά που ξεκίνησαν το ποδόσφαιρο στις γειτονιές της Κατερίνης, από ταλέντα της αλάνας αναδείχθηκαν σε ήρωες! Ήρωες όχι μόνο αυτής της πόλης, αλλά κι ολόκληρης της χώρας. Δοξάστηκαν φορώντας την ολόλευκη φανέλα με το Π στο στήθος, όμως ταυτόχρονα δόξαζαν και την γενέτειρά τους, κάνοντάς την γνωστή στο πανελλήνιο.
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μάστορας ξεκινώντας μια σειρά – ντοκιμαντέρ για το ποδόσφαιρο, επέλεξε το πρώτο επεισόδιο να είναι αφιερωμένο στον Πιερικό και στα πρώτα ένδοξα χρόνια του. Το αποτέλεσμα αυτού του πρώτου επεισοδίου της σειράς είναι εκπληκτικό. Με τρόπο μαγικό, μέσω αφηγήσεων και εικόνων, ο Βασίλης Μάστορας παρουσιάζει τις παλιές δόξες του Πιερικού και μας μεταφέρει με γλαφυρό τρόπο στην εποχή των μεγάλων επιτυχιών της ομάδας. Τότε που κάθε αγωνιστική Κυριακή ο Πιερικός όπου κι αν αγωνίζονταν, μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων και αποτελούσε το μεγαλύτερο γεγονός για την πόλη.
Συγχαίρουμε τον εξέχοντα δημοσιογράφο Βασίλη Μάστορα και τους συνεργάτες του, καθώς και άπαντες τους συντελεστές της υπέροχης αυτής παραγωγής, την εκτέλεση της οποίας ανέλαβε η εταιρεία n-orasis. Αδερφέ Βασίλη, η απονομή του Ειδικού Επαίνου από τον ΠΣΑΤ, αντανακλά με απόλυτο τρόπο την εξαιρετική σας δουλειά!
Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την παραγωγό και ιδιοκτήτρια ΕΡΤ3, η οποία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημά μας για την παραχώρηση αντιγράφου της συγκεκριμένης εκπομπής.
ΥΓ1. Ο ΣΦΙΠ ως νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κοινοποιεί το παρόν βίντεο -δηλώνοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό του απέναντι στην έχουσα τα δικαιώματα ΕΡΤ3-, για να το δουν όσοι δεν μπόρεσαν όταν προβλήθηκε. Το πρόσθετο διαφημιστικό banner που εμφανίζεται αυτόματα στην αρχή είναι απαιτούμενος όρος του youtube, για να ικανοποιηθούν οι εταιρίες που έχουν τα δικαιώματα των τραγουδιών που ακούγονται στο ντοκυμαντέρ. Κατηγορηματικά δηλώνουμε πως ο ΣΦΙΠ δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος ή απολαβή.
ΥΓ2. Στο βίντεο έχει γίνει μία επέμβαση για να διορθωθούν κάποια στατιστικά που ήταν λάθος στο πρωτότυπο.
Από τον Σ.Φ.Ι.Π.