Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Σπίτι με… 60 κιλά κάνναβη

Σημαντική επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας2

50χρονος στην Πιερία συνελήφθη, αφού έκρυβε στο σπίτι του δεκάδες κιλά κάνναβης. Η έρευνα έδειξε, οτι χρησιμοποιούσε την αποθήκη του σπιτίου του για την αποξήρανση των παράνομων φυτών που ο ίδιος καλλιεργούσε

Η συντονισμένη και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, οδήγησαν στη σύλληψη 50χρονου ημεδαπού για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, σε περιοχή της Πιερίας, εντοπίστηκε ο 50χρονος στην οικία του και σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που ακολούθησε, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 2 κιλά και 842 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Επιπλέον στην αποθήκη της οικίας του, που την είχε ειδικά διαμορφώσει και την χρησιμοποιούσε ως χώρο για την αποξήρανση των φυτών, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 25 κιλά και 300 γραμμάρια ημιαποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης, τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 31 κιλά και 100 γραμμάρια φυτών κάνναβης προς αποξήρανση, ποσότητα κάνναβης βάρους 10,2 γραμμάριων και δύο πλαστικές σίτες για την επεξεργασία των αποξηραμένων φυτών. Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι οι παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης προερχόταν από δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε το προηγούμενο διάστημα ο 50χρονος, στην οικία του. O συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.