Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μία σας και… μία μας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό

peiraiws

Για διακοπή της συνεργασίας (απόσυρση των καταθέσεων) του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με την Τράπεζα Πειραιώς προειδοποιεί ο Βαγγέλης Λαγδάρης, αν η διοίκηση της Τράπεζας δεν αναθεωρήσει την απόφασή της, για «κατάργηση» του υποκαταστήματός της στον Κολινδρό.

Να αναθεωρήσει την «περιοριστική πολιτική» και να μην «κλείσει» το Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό, ζητά με επιστολή του από τον πρόεδρο του Ομίλου «Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ» και την Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας στη Βόρεια Έλλαδα, ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης.

Ο κ. Λαγδάρης, στην επιστολή του, εκφράζει την διαμαρτυρία του για την κατάργηση της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό, αφού θα αυξήσει την ταλαιπωρία για δεκάδες ηλικιωμένους συνταξιούχους της περιοχής και προειδοποιεί, πως αν δεν αναθεωρήσει η Διοίκηση της Τράπεζας την απόφασή της, ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, θα «σταθμίσει συνολικά τις σχέσεις του με την τράπεζα» και θα αποσύρει τις καταθέσεις του από το συγκεκριμένο ίδρυμα, διακόπτοντας τη συνεργασία. Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη, έχει ως εξής: Κύριε Πρόεδρε, Διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των συνδημοτών μου στον Κολινδρό, επιθυμώ μαζί με αυτά να εκφράσω και την προσωπική μου διαμαρτυρία για την ουσιαστική κατάργηση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό. Ειλικρινά θεωρώ πως είναι μια απόφαση ακατανόητη που δείχνει έλλειμμα ευαισθησίας προς το κοινωνικό σύνολο, καθώς το κατάστημα αυτό είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί τους κατοίκους στις όποιες τραπεζικές τους συναλλαγές. Άλλωστε είναι γνωστό πως πολύ ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόσβαση στα συστήματα της νέας τεχνολογίας (κάρτες αναλήψεων, e-Baking..) και πως γι΄ αυτούς είναι δύσκολες, χρονοβόρες και οικονομικά ασύμφορες οι μετακινήσεις του σε άλλα μέρη. Εξάλλου πιστεύουμε πως είναι οικονομικά βιώσιμη η λειτουργία του, καθώς εξυπηρετεί πολύ κόσμο, ο οποίος εμπιστεύεται εδώ και πολλές δεκαετίες τις καταθέσεις του αποκλειστικά στο εν λόγω κατάστημα. Σας υπενθυμίζω επίσης πως ο Δήμος μας συνολικά χρησιμοποιεί τα καταστήματα της τράπεζάς σας για όλες τις οικονομικές του κινήσεις και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του. Επειδή νομίζουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός σας στον Κολινδρό και επειδή δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας. Διαφορετικά θα σταθμίσουμε και εμείς ως δήμος συνολικά τις σχέσεις σας με την τράπεζά σας και θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας. Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό, αναμένουμε την απάντησή σας.»