Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό

Γενική απεργίαφωτο αρχείου

Στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης το «ραντεβού» των εργαζομένων (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) στην Πιερία

«Παραλύει» η χώρα σήμερα από την απεργία όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που συμμετέχουν στη γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΣΕΕ «καλεί τους εργαζόμενούς της στην 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη απέναντι στη λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής Κοινωνίας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων».

ΕΣΕΕ: Απεργία και για τους εμπόρους την Πέμπτη Στις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη, θα συμμετάσχουν και οι έμποροι όπως αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Απεργία και στα ΜΜΕ Σε 24ωρη απεργία και τα Μέσα Ενημέρωσης αφού, όπως ανακοίνωσε Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, πάρθηκε η απόφαση για συμμετοχή των δημοσιογράφων στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της: «Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου. Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα». Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ). Έτσι, αύριο Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες και στην Πιερία. Η ΕΣΕΤ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην απεργία για να ακουστεί η φωνή τους, δυνατά ενάντια στην ανεργία και σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που τους εξαθλιώνουν «Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας στην ελληνική περιφέρεια Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων της Ενημέρωσης», καταλήγει η ανακοίνωση

Απεργία και από την ΠΝΟ Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πέμπτη και τα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

ΠΟΕ – ΟΤΑ Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

ΠΟΕΔΗΝ Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα.