Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

19 κάλπες σε 14 εκλογικά τμήματα

Εκλογές ανάδειξης προέδρου της Ν.Δ. στην Πιερίαipopsifioi

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την κορυφαία διαδικασία εκλογής αρχηγού στις 22 Νοεμβρίου (και εφόσον χρειαστεί και στις 29 του ίδιου μήνα)

Ήδη από τα κεντρικά του κόμματος, έχει οριστοκοποιηθεί ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων, οι περιοχές που θα στηθούν οι κάλπες, αλλά και ο αριθμός τους. Έτσι, στην Πιερία, όσοι αποφασίσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία, θα μπορούν να ψηφίσουν σε 14 δημοτικά διαμερίσματα της Πιερίας. Συγκεκριμένα από μια κάλπη θα στηθεί στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δίου Ολύμπου: Αν. Ολύμπου και Λιτοχώρου, ενώ δύο κάλπες θα στηθούν στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δίου Στο Δήμο Κατερίνης οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίσουν σε Ελαφίνα, Κορινό, Παραλία, Πέτρα και Πιέρια όπου θα υπάρχει από μια κάλπη, αλλά και στην Κατερίνη η οποία θα διαθέτει δύο κάλπες. Από μια κάλπη θα στηθεί και στα δημοτικά διαμερίσματα Αιγινίου, Κολινδρού, Μεθώνης και Πύδνας του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι Όσοι αποφασίσουν να ψηφίσουν θα πρέπει να γνωρίζουν οτι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της Επικράτειας, την ημέρα των εκλογών. Μπορούν να πληροφορηθούν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ). Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο). Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ και σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν μόνο στο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.