Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Με Leader το… ΕΒΕ

120.000 ευρώ για την προώθηση του τουρισμού σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πιερίας1

Στην ενίσχυση των ορεινών και ημιορεινών περιοχών (και) της Πιερίας, επικεντρώνει το ΕΒΕ Πιερίας το οποίο μέσα από το πρόγραμμα LEADER αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην προώθηση του τουρισμού σ’ αυτές τις περιοχές.

Χθες το πρωί, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του ΕΒΕ που μέσω του προγράμματος Leader θα χρηματοδοτηθούν με 120.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως είπε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αφορά μόνο ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πιερίας και επικεντρώνει σε περιοχές οι οποίες χρήζουν ενίσχυσης. Έτσι (εκτός των παραλιακών οικισμών) εξαιρεί και ορεινές ή ημιορεινές περιοχές οι οποίες έχουν αναπτύξει υποδομές όπως το Λιτόχωρο, το Ελατοχώρι, ακόμη και το Δίον.
Στόχος του ΕΒΕ, είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, είναι να αναδείξουμε λιγότερες γνωστές περιοχές της Πιερίας μέσα από τις δράσεις που μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Αρχικά, επιλέχθηκε ένα “brand name” (Πιέρια-Όλυμπος: Ζήσε το Μύθο σου) και δημιουργήθηκε ένα έντυπο σε 7 διαφορετικές γλώσσες, το οποίο μπορεί να αποτελέσει έναν οδηγό επιλογών για τον επισκέπτη.
Από τις 120.000 ευρώ του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν και επιπλέον δράσεις όπως η δημιουργία τηλεοπτικού διαφημιστικού μηνύματος (σε Ελληνικά και Αγγλικά), καταχωρίσεις σε περιοδικό μεγάλης αεροπορικής εταιρείας, αλλά και σε εφημερίδες Πανελλήνιας εμβέλειας.
Το νέο έντυπο (ένα προσχέδιο του οποίου παρουσιάστηκε χθες) αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» στην έκθεση Philoxenia η οποία ξεκινά την Πέμπτη και φιλοδοξεί το ΕΒΕ μέσα από το περίπτερο που έχει σχεδιάσει, να γίνει ένας «πρώτος χώρος υποδοχής επισκεπτών».
Παράλληλα, μέσα από το πρόγραμμα αναμένεται υπάρξει φιλοξενία δημοσιογράφων από το εξωτερικό, ώστε να αναδειχθούν οι συγκεκριμένοι προορισμοί και εκτός των ελληνικών συνόρων.
«Μόνοι μας, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα», τόνισε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, σημειώνοντας ωστόσο, οτι τον πρώτο λόγο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας τον έχουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και για αυτό το ΕΒΕ επιδιώκει τη διαρκή συνεργασία μαζί τους.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι το 30% του προϋπολογισμού του προγράμματος, χρηματοδοτεί το Επιμελητήριο Πιερίας, μια δαπάνη, που ομόφωνα ενέκρινε το διοικητικό του συμβούλιο.
Τέλος, ο κ. Χατζηχριστοδούλου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Πιερική Αναπτυξιακή και στα στελέχη της, υπογραμμίζοντας τη σημαντική δουλειά που γίνεται για την ανάπτυξη όλης της Πιερίας.