Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Ανάσα πολιτισμού στην Κατερίνη

Ξεκινούν την Τετάρτη στο Θέατρο «Πήγασος» οι εκδηλώσεις Λόγου και Τέχνης

Με τη συμπαράσταση του Συλλόγου καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας

του Αντώνη Κάλφα

dd68ffa0d8e9f8c7331f32113fe511df_L

Το Θέατρο Πήγασος στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του Λόγου και Τέχνης και με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, μάς προσκαλεί στην παρουσίαση των βιβλίων του Ηλία Κεφάλα, Τα Λιλιπούτεια. Ποίηση. Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-γαλλικά), και του Βασίλη Καραγιάννη «Ηδονο-α-βλεψίες», και τα δύο των εκδόσεων Γαβριηλίδη (2015).

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.30, στο νέο, φρεσκότατο ισόγειο θέατρο «Πήγασος» (Αγίας Αικατερίνης 16). Πρόκειται για δύο πολυγραφότατους συγγραφείς με σπουδαίο έργο αλλά και με μια μια ειδική ευαισθησία που συνδέεται με τον ίδιο τόπο στον οποίο ζουν (Τρίκαλα και Κοζάνη αντιστοίχως).
Για τον μήνα Δεκέμβριο (9 Δεκεμβρίου) πρόκειται να παρουσιαστεί από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έλση Σακελλαρίδου το θεατρικό βιβλίο «Οι καιόμενοι» της δραστήριας συμμπολίτισσάς μας Δέσποινας Καλαϊτζίδου. Η Έλση Σακελλαρίδου είναι ομότιμη καθηγήτρια θεατρικών σπουδών του ΑΠΘ όπου κατέχει μόνιμη θέση ΔΕΠ στο Τμήμα Αγγλικής και διδάσκει με ανάθεση στο Τμήμα Θεάτρου. Όπως σημείωσε και η κριτική Το έργο της Δέσποινας Καλαϊτζίδου «Οι Καιόμενοι»(Β΄κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου 2010) «με συμβολοποιημένους ρόλους, σε μια απροσδιόριστη εποχή και τόπο, αναφαίρεται σε μια αδιέξοδη πραγματικότητα που εγκλωβίζει τους ήρωες στη δίνη της,αλλά και στη συνειδητή ή ασυνείδητα ενστικτώδικη προσπάθεια απόδρασης από αυτήν».