Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

φωτο αρχείου

Ημέρα γενικής απεργίας η ερχόμενη Πέμπτη (12 Νοεμβρίου) και στο χωρό των κινητοποιήσεων θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ο σύλλογος των οποίων εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς σε συμμετοχή.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο του Συλλόγου, πρόκειται να επισκεφθεί σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμθιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ώστε να ενημερώσει άμεσα όλους τους εκπαιδευτικούς για τα αιτήματα, αλλά και την αναγκαιότητα συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις.
Όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του δημοσίου, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, διεκδικούν την κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου, κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των ασφαλιστικών εισφορών του, καθώς και άμεσες προσλήψεις μονίμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
Επίσης, στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται το άμεσο «ξεπάγωμα» όλων των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, η αποκατάσταση των απωλειών και η ακώλυτη μισθολογική, βαθμολογική εξέλιξη, η διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «από την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο έως σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρωτοστατήσαμε σε μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια στη λιτότητα, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των δομών του Δημοσίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Με τους αγώνες μας καταφέραμε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της λιτότητας και να κάνουμε παλλαϊκό το αίτημα της οριστικής ανατροπής της.
Μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση απλώς του ρόλου του διαχειριστή αδιέξοδων πολιτικών, μένει σε εμάς, τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.»