Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

«Δεν θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα»

Επιστολή της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος για το Σχέδιο Π.Δ. για τον ΌλυμποOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την ενοποίηση των Ζωνών Γ και Δ, αντιπροτείνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ώστε να μην δημιουργηθεί «ετεροβαρή ανάπτυξη» εις βάρος της Πιερίας

Την εκτίμηση οτι το Προεδρικό Διάταγμα (το οποίο «μαγειρεύεται» εδώ και 30 χρόνια) θα δημιουργήσει «ετεροβαρή ανάπτυξη εις βάρος της Πιερίας», αναφέρει σε επιστολή της προς τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, η Σοφία Μαυρίδου.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, υποστηρίζει πως εάν το Προεδρικό Διάταγμα δεν αποβλέπει στη βελτίωση του τρόπου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην τόνωση του εισοδήματός τους, στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, στη διεύρυνση των επιχειρηματικών ιδεών και δυνατοτήτων «δεν θα έχει επιτυχή κατάληξη και δεν θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα»
Η επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, στάλθηκε με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που συζητείται αυτήν την περίοδο στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ενώ κοινοποιήθηκε και στους τέσσερις βουλευτές της Πιερίας, στους Δημάρχους των τριών Δήμων του Νομού μας, καθώς επίσης και στον Πρόεδρο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, κο Ανδρεαδάκη.
Στην επιστολή της κας Μαυρίδου προς τον κο Τσιρώνη περιλαμβάνονται οι αναλυτικές προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, καθώς στο Π.Δ. αναφέρεται η δημιουργία Δ Ζώνης από την πλευρά της Π.Ε. Λάρισας «δημιουργώντας μία άμεση ετεροβαρή ανάπτυξη εις βάρος της Π.Ε. Πιερίας, στερώντας έτσι τις προσδοκίες που έχει η περιοχή μας από την ίδρυση του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Η Αντιπεριφερειάρχης αντιπροτείνει στον Αν. Υπουργό την ενοποίηση των Ζωνών Γ και Δ «πάντα με γνώμονα την ισχύουσα νομοθεσία» και κυρίως την προστασία του οικοσυστήματος του Ολύμπου.
Σε περίπτωση που δε ληφθούν υπ” όψιν οι προτάσεις της Π.Ε. Πιερίας, προειδοποιεί η αντιπεριφερειάρχης, «το Π.Δ. για τον Όλυμπο δυστυχώς θα οδηγήσει στην οικονομική, τουριστική, αλλά και κοινωνική απαξίωση της Πιερίας».
Επιπλέον, στην επιστολή της, η κ. Μαυρίδου, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του για τη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς με την υπ. Αριθμ. 12352 τροποποίηση της 30719/1-9-2015 απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, στη σύνθεση του Δ.Σ. του Φορέα δεν περιλαμβάνεται εκπρόσωπος της Π.Ε. Πιερίας ως τακτικό μέλος, αλλά μόνο ως αναπληρωματικό, χωρίς δικαίωμα ψήφου.