Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνη1

Προτεραιότητα και των τεσσάρων συνυποψηφίων είναι η ενότητα της παράταξης, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως κανείς δεν δικαιούται να την αμφισβητεί

 

Την ανάγκη για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, τη Δευτέρα το απόγευμα, στην Κατερίνη, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στην πολιτική υπερφορολόγησης της Κυβέρνησης. 

 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε πρώτο σταθμό κατά την περιοδεία του στην Κατερίνη, την ΝΟΔΕ Πιερίας, όπου ο πρόεδρος Ηλίας Τάπρας, ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Άννα Μάνη, Δημήτρης Χριστογιάννης, Αντώνης Καρπούζας, ο πρώην νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, αλλά και μέλη του κόμματος του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κατερίνης, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Λιακόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Κατερίνης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, για τη Νέα Δημοκρατία που «θέλει», χωρίς να παραλείψει να ασκήσει κριτική και στην κυβέρνηση.

«Δώσαμε γήπεδο στην Αριστερά να παίξει μπάλα μόνης της τα τελευταία χρόνια και ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσουμε για τις βασικές ιδέες της Νέας Δημοκρατίας. Η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις. Όταν με ρωτάνε για το πρόγραμμα μου,  απαντώ με τρεις λέξεις: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Δεν μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο  πολιτικό σύστημα», επισήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στους πολίτες ότι αυτό το Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει ως μοναδική του πολιτική την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, των αγροτών, του επιχειρηματία, του μικρομεσαίου. «Όταν αυξάνεις συνέχεια τους φόρους φτάνεις στο σημείο οι πολίτες να μην έχουν να πληρώσουν. Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ είναι η Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη πολιτική εξαπάτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, θα δώσει 13η σύνταξη, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τελικά, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ζήσαμε τον τραγέλαφο αυτής της διαπραγμάτευσης που έφτασε τη χώρα στα όρια, για να βρεθούμε και σήμερα πάλι αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε ένα τρίτο Μνημόνιο, πιο επώδυνο, με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα.

«Ο βασικός λόγος για τον οποίο διεκδικώ τη στήριξή σας για να εκλεγώ ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι γιατί πιστεύω βαθιά ότι η παράταξή μας έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία, έχει προσφέρει πολλά στον τόπο, αλλά εάν θέλει και πάλι να παίξει καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα πρέπει ν’ αλλάξει ουσιαστικά, πρέπει ν’ ανανεωθεί σε πρόσωπα, σε ιδέες και σε δομές», τόνισε ο κ Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ανανέωση δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε τους παλαιότερους.

«Είμαι εχθρός του ηλικιακού ρατσισμού, αλλά πιστεύω ότι χρέος της γενιάς μου είναι να αρθρώσουμε έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο, ο οποίος θα μας διακρίνει από το ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο της πολιτικής ποιότητας. Αυτό θέλω να κάνω και αυτό έκανα τόσα χρόνια στη δική  μου πολιτική διαδρομή», τόνισε και σημείωσε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι είναι ο πιο κατάλληλος ώστε να κάνει τη Νέα Δημοκρατία από ένα συρρικνωμένο κόμμα, μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε από τους πολίτες της Κατερίνης την ενεργό συμμετοχή τους στις εκλογές για να εξασφαλιστεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως είπε, ότι την επόμενη μέρα η ΝΔ θα είναι ενωμένη και ισχυρή.

Προτεραιότητα και των τεσσάρων συνυποψηφίων είναι η ενότητα της παράταξης, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να την αμφισβητεί. «Εσείς είστε οι εγγυητές της ενότητας της παράταξης. Διότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλους εσάς, τους απλούς Νεοδημοκράτες αλλά κα τους φίλους του Κόμματος, οι οποίοι θα έρθουν να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ακόμα από τους πολίτες να αξιολογήσουν αυστηρά τους υποψηφίους και να σκεφτούν ποιες θα έπρεπε να είναι οι προδιαγραφές του επόμενου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. «Τί θέλουμε από τον επόμενο Πρόεδρο; Θέλουμε απλά ένα αντι – Τσίπρα; Όχι. Ψάχνουμε ακριβώς το ανάποδο του κ. Τσίπρα. Πρέπει ως Νέα Δημοκρατία να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με το λαϊκισμό από όπου και αν αυτός προέρχεται. Διότι υπάρχει αριστερός λαϊκισμός, υπάρχει και δεξιός λαϊκισμός, γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας δε δυσκολεύτηκε να τα βρει με τον κ. Καμμένο», επισήμανε χαρακτηριστικά.