Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Ήλθαν, είδαν και απήλθαν…

Επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή των Σχολείων στην ΠιερίαEPL

Να παραμείνουν τα μηχανήματα (των εργαστηρίων του πρώην Πολυκλαδικού) στο χώρο, ζήτησε ο Περιφερειακός Διεθυντης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην Πιερία ενημερώθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στο νομό μας.

Οι κύριοι Παναγιώτης Ανανιάδης και Κωνσταντίνος Κεραμιδάς, ενημερώθηκαν για εκπαιδευτικά προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας από εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς όπως ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στην ΑΔΕΔΥ Στάθης Συμεωνίδης και από τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου γονέων του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης. Επίσης, επισκέφθηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κατερίνης όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σχολείου και για τις προτάσεις του δήμου για μεταφορά του εξοπλισμού που είναι χρεωμένος στο Ε.Κ. Από επίσκεψη στο χώρο φύλαξης του εξοπλισμού, διαπιστώθηκε η ανάγκη παραμονής των μηχανήματων στον ίδιο χώρο και έγιναν προτάσεις για την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση μαθητών των ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ.

Να σημειωθεί, οτι η σχεδιαζόμενη μεταφορά του εξοπλισμού από των εργαστηρίων του πρώην Πολυκλαδικού, είχε προκαλέσει την αντίδραση των συνδικαλιστών εκπαιδευτών της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Στους σχεδιασμούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ήταν να γίνει η μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλο χώρο, ώστε να στεγαστεί εκεί το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής. Η συγκεκριμένη απόφαση, φαίνεται πάντως να ικανοποιεί την Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της σχολιάζει πως «όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λύνεται και η λειτουργία του Ε.Κ. Κατερίνης αποκαθίσταται.»

Στη συνέχεια, είχαν συνάντηση με τον Διευθυντή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης, με συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Κατερίνης και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ίδιου σχολείου όπου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα στη λειτουργία του
Ο Περιφερειακός Διευθυντής και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, επισκέφθηκαν και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και συναντήθηκαν με τον διευθυντή Δημήτρη Κυριακού, ο οποίος τους ενημέρωσε πλήρως για τη λειτουργία του και τις προοπτικές μεταστέγασής του σχολείου
Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου στην οποία παρόντες ήταν και οι δύο Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νικόλαος Κραγιόπουλος και Ιωάννης Καζταρίδης αντίστοιχα.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι προσπάθειες υποστήριξης της περιφέρειας προς τα σχολεία και δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την Αντιπεριφερειάρχη για την υποστήριξη της λειτουργίας των σχολείων και των υπηρεσιών εκπαίδευσης.