Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Δεν φεύγει το τελωνείο

Με τον Τρ. Αλεξιάδη συναντήθηκαν οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ για το τελωνείο Κατερίνης1

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς του τελωνείου Κατερίνης, διαβεβαίωσε τους βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, οι τρεις βουλευτές Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής και Στέργιος Καστόρης, είχαν συνάντηση με τον κ. Αλεξιάδη, όπου του έθεσαν το ζήτημα της παραμονής του τελεωνείου στην Κατερίνη.
Οι βουλευτές, κατά τη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Οικονομικών «κατέθεσαν την ομόφωνη απόφαση που συνδιαμορφώθηκε στη συνάντηση που έγινε στο Επιμελητήριο Κατερίνης με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Κατερίνης καθώς και παραγόντων της Πιερίας και αφορούσε την παραμονή του τελωνείου στην Κατερίνη.» Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «εξηγήθηκαν επαρκώς και στοιχειοθετήθηκαν οι οικονομικοί αλλά και αναπτυξιακοί λόγοι, όπως αναφέρονται στην επιστολή του Επιμελητηρίου, που καθιστούν απαραίτητη την παραμονή του τελωνείου στο νομό μας, μιας και αποτελεί βασικό παράγοντα της οικονομικής ζωής της Πιερίας. Τα οικονομικά στοιχεία και ο τεράστιος όγκος εργασιών του τελωνείου λόγω και της τουριστικής, μεταφορικής αλλά και αγροτικής οικονομίας της Πιερίας, όπως εξηγήθηκε, απαιτούν την παραμονή του.»
Από την πλευρά του ο υφυπουργός, «διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς του.» Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση με επαρκές προσωπικό των τελωνείων, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερος έλεγχος στην κατεύθυνση καταπολέμησης του λαθρεμπορίου» και υποσχέθηκε να ξεκινήσει άμεσα διαλόγος για το θέμα, με τους αρμόδιους φορείς.
«Οι βουλευτές του νομού μας δήλωσαν οτι υπάρχει διάθεση από τους φορείς του νομού μας να δοθεί λύση ακόμη για τον χώρο που ίσως χρειαστεί να στεγάσει το τελωνείο, σε περίπτωση που τεθεί θέμα μεταφοράς του μέσα στο νομό για λόγους δημοσιονομικούς», καταλήγει η σχετική ενημέρωση