Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

«Είμαι αυτός που βλέπετε»

Απόστολος Τζιτζικώστας:1

«Οι πολίτες θέλουν τις αλλαγές και εγώ είμαι αποφασισμένος να τους της δώσω», είπε από την Κατερίνη ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Την Πιερία επισκέφθηκε χθες ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ενώ το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το μεσημέρι συναντήθηκε με το δήμαρχο Κατερίνης και δημοτικούς συμβούλους, όπου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις βασικές θέσεις του, για τις αλλαγές που θα προωθήσει εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.
«Σημασία έχει το πού θα πάμε από εδώ και στο εξής» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως στις 22 του Νοέμβρη, «δεν εκλέγουμε απλά ένα πρόσωπο», αλλά οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγουν το δρόμο της ΝΔ για τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για δύο επιλογές-δρόμους. «Ο ένας είναι εκείνος που λέει οτι είμαστε καλά, είμαστε συσπειρωμένοι και από εκεί και πέρα μπορούμε να αφήσουμε την αλλαγή για αργότερα. Υπάρχει και ο άλλος δρόμος, ο δρόμος που πιστεύω εγώ. Η πεποίθησή μου είναι οτι δεν μπορούμε να περιμένουμε πια. Η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, γιατί κυρίως δεν έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια του χρόνου.»
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, τη χαρακτήρισε ως μια υποψηφιότητα αλλαγής, νοοτροπίας, δομών, λειτουργίας του κόμματος, ακόμη και προσώπων εκεί που χρειάζεται. «Αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς και αν δεν αποδείξουμε στους πολίτες οτι έχουμε αλλάξει, πώς θα τους ξαναπείσουμε να μας εμπιστευθούν», είπε, συμπληρώνοντας πως η ΝΔ έχει γίνει ένα κόμμα κλειστό στον εαυτό του.
Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, η ΝΔ πρέπει να γίνει ένα κόμμα συμμετοχικό, που για τις κύριες επιλογές του θα μιλάει και θα ρωτάει με τη βάση του. Ένα κόμμα που θα υπάρχουν θητείες και θα απολογούνται όσοι κατέχουν θέσεις, όχι μόνο στα συνέδρια, αλλά με δύο συνδιασκέψεις το χρόνο που πρότεινα να θεσμοθετηθούν. «Μιλάω για ένα κόμμα που δεν θα φοβάται την κοινωνία».
«Αναμφίβολα η παράταξη πήρε σωστές αποφάσεις, κράτησε την χώρα όρθια, αλλά δεν τολμήσαμε να κάνουμε το παραπέρα βήμα. Μείναμε με ένα κράτος δυσλειτουργικό, ενώ έπρεπε να το κάνουμε ευέλικτο και λειτουργικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δεν απέφυγε να ασκήσει έμμεση κριτική και προς τη σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος για την αποτελεσματικότητά της, λέγοντας πως το τελευταίο επτάμηνο, ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. «Κλείσαν τράπεζες, κινδυνέψαμε να φύγουμε από το Ευρώ και παρόλα αυτά, 200.000 συμπολίτες μας, που μας ψηφίσανε τον Γενάρη, προτίμησαν να μείνουν σπίτι τους και να μην έρθουν να μας ψηφίσουν τον Σεπτέμβριο.»
Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την άποψη οτι οι πολίτες δεν θέλουν τις μεταβατικότητες και τη στασιμότητα. «Οι πολίτες θέλουν τις αλλαγές και εγώ είμαι αποφασισμένος να τους της δώσω» είπε χαρακτηριστικά, υποσχόμενος οτι θα κάνει την παράταξη και πάλι «ελκυστική» και μεγάλη, αφού αντίπαλός δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «ο κακός μας εαυτός μας».
Στη συνέχεια, επιχείρησε να απαντήσει εμέσως σε όλους εκείνους που θέτουν ως πρόβλημα το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρόεδρος, αλλά να μην μπορεί να είναι στη Βουλή, κάνοντας λόγο για τεχνικές διαδικασίες. «Υπάρχει ένας που να πιστεύει, όχι μόνο σήμερα αλλά διαχρονικά, πως έχασε η ΝΔ μάχες στη Βουλή; Ακόμη και τώρα που είμαστε στα κάτω μας, κερδίζουμε όλες τις μάχες της Βουλής, γιατί έχουμε πολύ ικανότερα κοινοβουλευτικά στελέχη από ότι έχουν όλοι οι άλλοι μαζί. Κι όμως, στην κοινωνία χάσαμε! Κερδίζουμε στη Βουλή, αλλά τρώμε 8, 9,10 μονάδες στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι στη Βουλή, αλλά στην κοινωνία. Παρόλα αυτά, υποστήριξε οτι έχει απάντηση και σ’ αυτό το ζήτημα, αφού πρόθεσή του είναι να ορίσει δύο αντιπροέδρους. Ένας θα έχει την ευθύνη της Κοινοβουλευτικής παρουσίας και ο άλλος την ευθύνη για την κατάρτιση ενός ουσιαστικού σχεδίου για την αναγέννηση της χώρας.
«Την ενότητα θα την διαφυλάξω στην πράξη και όχι στα λόγια», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, για τις δυο θέσεις αντιπροέδρων να αξιοποιηθούν, «αυτοί που δίνουν σήμερα τη μάχη για την αρχηγεία ως ανθυποψήφιοί μου»
«Είμαι αυτός που ξέρετε. Είμαι αυτός που βλέπετε και τίποτα άλλο, κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας όλους εκείνους που υποστηρίζουν οτι κάποιος άλλος βρίσκεται πίσω από την υποψηφιότητά του. «Η μόνη δύναμή μου, δεν είναι κανένας μηχανισμός, κανένα σύστημα, κανένα συμφέρον. Η μόνη μου δύναμη είστε εσείς, που πιστεύετε στην αλλαγή»

Βαγγέλης Ζαμαντζάς