Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πρόεδρος με «πολιτικά» κριτήρια

Να μην κυριαρχήσουν μικροτοπικιστικά συμφέροντα κατά τις εκλογές προέδρου της ΝΔ, ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκηςmeimarakis

Την Κατερίνη επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη, επιχειρηματικούς παράγοντες, αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία, έγινε στο πλαίσιο περιοδειών του, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο κομμά και στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συναντήθηκε αρχικά με τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, με τον οποίο όπως είπε, τον συνδέει μια παλιά φιλία και συζήτησαν για θέματα του Δήμου Κατερίνης, αλλά και γενικότερα αυτοδιοίκησης. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία ουσιαστικά κατηγόρησε πως με την πολιτική της, έφερε ένα χειρότερο μνημόνιο για την χώρα. «Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ οτι «υφάρπαξε» την ψήφο των πολιτών μόλις συμφώνησε το τρίτο μνημόνιο και προχώρησε στις εκλογές πριν το εφαρμόσει. «Ο λαός δεν κατανόησε το μέγεθος των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε, υποστηρίζοντας οτι πολλοί πολίτες είναι ήδη απογοητευμένοι και «ακόμα δεν είδαν τον ΕΝΦΙΑ που δεν καταργήθηκε, τη φορολόγηση των αγροτών και τις περικοπές των συντάξεων.» Ο κ. Μεϊμαράκης, αναφέρθηκε και στην εσωκομματική μάχη (αν και όπως είπε δεν είναι αυτός ο στόχος των επισκέψεών του) για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι σε καμία περίπτωση η παράταξη δεν κινδυνεύει με διάσπαση. Ωστόσο, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποιον συνυποψήφιό του, εκτίμησε οτι ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι Κοινοβουλευτικός, ώστε να δίνει τις μάχες στη Βουλή. «Εάν η ΝΔ δίνει μάχες στη Βουλή συγκροτημένα, γιατί στη Βουλή δίνονται οι μάχες, θα διατηρήσουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας με τη κοινωνία», είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας για να εκλέξουμε έναν αρχηγό εξωκοινοβουλευτικό» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως το ζητούμενο είναι το κόμμα, να φτάσει από το 28%, στο 38% και ακόμη παραπάνω. Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε οτι ο ίδιος δεν πιστεύει στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου από τη βάση (γιατί δεν μπορεί ο κάθε περαστικός να ψηφίζει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό). «Σας ζητώ, κατά την ψηφοφορία, να μην υπερισχύσουν συναισθηματικά και μικροτοπικιστικά συμφέροντα, αλλά πρωτίστως πολιτικά», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως αν υπερισχύσουν τα πολιτικά κριτήρια, «θα ψηφίσετε Μεϊμαράκη» Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο δημαρχείο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφυγε για τον Επιμελητήριο Πιερίας, όπου εκεί ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες (και) του νομού μας, από τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλία Χατζηχριστοδούλου. Στο ΕΒΕ ο κ. Μεϊμαράκης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και «κομματικούς του φίλους», οι οποίοι τον στηρίζουν ανοιχτά, στη μάχη που δίνει για την εκλογή (και παραμονή) του στην προεδρία του κόμματός.