Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η «αποθήκη» της καλής μαρτυρίας

Ιερατική Σύναξη στο ΤΕΙ και ξενάγηση1

Η κεντρική αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης στο ΤΕΙ Κατερίνης, παρέχει την καλή μαρτυρία της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία, υποστήριξε ο Μητροπολίτης Γεώργιος Η «αποθήκη» της καλής μαρτυρίας

Ο κ.κ. Γεώργιος, τόνισε ότι βασικός σκοπός του Προσκυνήματος είναι η ανάδειξη της πίστης προς τον Θεό και της τιμής προς το Σεπτό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η καλλιέργεια της πνευματικότητας και η παρακίνηση προς μετάνοια και επαναπροσδιορισμού της σχέσης των πιστών με τον Κύριο.
Συνεχίζοντας, συνέστησε στους «εντεταλμένους κληρικούς» οι οποίοι θα τελούν τις Ιερές Ακολουθίες, να τονίζουν και να αναδεικνύουν τα βασικά χαρακτηριστικά του Προσκυνήματος, «προσβλέποντας πάντοτε στην εξαγωγή του μεγαλύτερου, κατά το δυνατό, πνευματικού οφέλους».
Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Ιερέας π. Θεμιστοκλής Ιασωνίδης, παρουσιάζοντας το παιδικό παιχνίδι που επινόησε ο ίδιος, «Αρετές και Πάθη» και το οποίο αποτελεί κατάλληλο δώρο για μικρά και μεγάλα παιδιά, ιδιαίτερα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης, Καθηγητής Δημήτριος Τριανταφύλλου, ξενάγησε τους κληρικούς στην Κεντρική Αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο Τροφοδότης» της Ιεράς Μητροπόλεως, που στεγάζεται σε χώρο του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Ο κ. Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) οργανώνει την αποθήκη και διαχειρίζεται ή αξιολογεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.
Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τόσο τον π. Θεμιστοκλή όσο και τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. για τις παρουσιάσεις τους, υπογραμμίζοντας τα «αγαθά αποτελέσματα» που παράγονται από τις συνεργασίες σε κάθε επίπεδο.
Ιδιαίτερα, δήλωσε την προθυμία της τοπικής Εκκλησίας να συνδράμει το έργο του Τ.Ε.Ι., ιδιαίτερα βοηθώντας αριστούχους φοιτητές και φοιτήτριες, που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Επισήμανε, επίσης, την ποιμαντική σημασία λειτουργίας της Κεντρικής Αποθήκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντός των εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι., καθώς παρέχεται η καλή μαρτυρία της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.