Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Χτυπούσαν» αυτοκίνητα και χαλκό

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πιερία για κλοπή σε Βόλο και ΠιερίαOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η αξία των κλοπιμαίαων εκτιμάται στις 45.000 ευρώ

Η άμεση και συντονισμένη ανταπόκριση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, οδήγησε στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 30 και 41 ετών, που είχαν αφαιρέσει και μετέφεραν μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού και δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις κλοπές και τις διαρρήξεις.

Όπως προέκυψε εμπλέκονται σε δυο κλοπές από εταιρείες και τρεις κλοπές και απόπειρες κλοπής οχημάτων σε Μαγνησία και Πιερία, που διέπραξαν από στις 20 και 21 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, την Τετάρτη νωρίς το πρωί, εντοπίστηκαν οι παραπάνω να κινούνται με το κλεμμένο φορτηγό στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στη θέα των αστυνομικών, αρχικά επιχείρησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα και στη συνέχεια εγκαταλείποντας το όχημα, το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού.
Ακολούθησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Κατερίνης και του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν λίγο αργότερα σε περιοχή της Πιερίας και να συλληφθούν.
Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, προέκυψε ότι το βράδυ της 20 προς 21 Οκτωβρίου, αφού αρχικά διέρρηξαν επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων στον Βόλο, στη συνέχεια αφαίρεσαν καλώδια χαλκού βάρους 6 τόνων, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 30.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση του παθόντα, τα οποία φόρτωσαν σε φορτηγό, που είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών στην ίδια πόλη.
Επιπλέον από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το απόγευμα της Τρίτης σε άλλη περιοχή του Βόλου, διέρρηξαν αποθήκη εταιρείας, αφού προηγουμένως είχαν απενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 357 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ την Τετάρτη το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, προκειμένου να διαφύγουν και να μην εντοπιστούν από τους αστυνομικούς.
Το κλεμμένο φορτηγό, καθώς και τα καλώδια χαλκού που ήταν φορτωμένα σ’ αυτό, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες, όπως και το παραπάνω αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Σημειώνεται ότι οι παραπάνω και κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.