Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Με στόχο την ανάδειξη της παράδοσης

Εγκαίνια πολιτιστικής περιόδου για το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας1

Την επίσημη έναρξη της νέας Πολιτιστικής περιόδου 2015-2016 για το Σύλλογό Κοκκινοπλιτών Πιερίας, σηματοδότησε η καθιερωμένη Τελετή Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες της Εκκλησίας στην Πολιτιστική μας Στέγη του Συλλόγου.

Σε μια ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα, μέλη, φίλοι του Συλλόγου, μικροί και μεγάλοι χορευτές, αλλά και επίσημοι προσκεκλημμένοι αγκάλιασαν για μια ακόμη φορά τις δράσεις του Συλλόγου και εξέφρασαν μέσα και από την παρουσία τους την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πολυποίκιλο δημιουργικό έργο του. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Σιαμάτρας καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε την ευχή για εποικοδομητική νέα πολιτιστική χρονιά ενώ παράλληλα τόνισε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Σύλλογος να συνεχίσει να αγωνίζεται για προαγωγή της Κοκκινοπλίτικης παράδοσης.
Επίσης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην λειτουργία των χορευτικών τμημάτων απευθύνοντας κάλεσμα για εγγραφές νέων μελών, ενώ δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στην απόφαση της δωρεάν παραχώρησης στο Σύλλογό, δημοτικής έκτασης εμβαδού 500 τ.μ., μιας απόφασης, την οποία χαρακτήρισε «ιστορική».
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι βουλευτών, ο Εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης Αναστάσιος Παπαζήσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σύμβουλος Πιπίτσα Μακρίδου, Κώστας. Τσιουκάνης και Γιώργος Κυριακίδης. Παρόντες επίσης, ο Πρόεδρος του Αδελφοποιημένου Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι» κ. Θεοδωρογιαννάκης με μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου κ. Χρηστακίδης με μέλη του ΔΣ καθώς και πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών.
Ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους στην εναρκτήρια εκδήλωσή για την νέα πολιτιστική χρονιά και ιδιαίτερα τον πατέρα Ευάγγελο καθώς και τον πατέρα Κωνσταντίνο, Ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων Κοκκινοπηλού «οι οποίοι με τις ευλογίες τους ενδυνάμωσαν τη θέλησή μας για ενεργή παρουσία του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.»