Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Απογοητευμένοι, αλλά αποφασισμένοι

Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίαςadedi

Σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας με εκπροσώπους από όλα σχεδόν τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων του νομού μας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, παρουσία και του μέλους της Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη.

Μετά την ενημέρωση για την σημερινή κατάσταση από τον κ. Μπράτη οι συνδικαλιστές του δημοσίου, τάχθηκαν υπέρ της απεργίας που προγραμματίζεται για τις 12 Νοεμβρίου.
«Η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του Γ΄ Μνημονίου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για το σύνολο των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα», τονίζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Πιερίας, σημειώνοντας πως τα νέα μέτρα της μνημονιακής πολιτικής στοχεύουν στην παραπέρα μείωση των μισθών και συντάξεων, την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την παραπέρα φτωχοποίηση των εργαζομένων.
«Παρόλη την απογοήτευση που μπορεί να προκαλεί η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών από μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε την κατάργησή τους, το συνδικαλιστικό κίνημα και συνολικά οι εργαζόμενοι πρέπει να μείνουμε όρθιοι, να αντισταθούμε, γιατί ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να καθυστερήσει και να αποτρέψει την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων», υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ Πιερίας
Οι συνδικαλιστές του δημοσίου, υπογραμμίζουν πως οι αγώνες της προηγούμενης πενταετίας καθυστέρησαν την εφαρμογή πολλών από τα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών, απέτρεψαν την «αξιολόγηση – παρωδία» που είχε σκοπό την δικαιολόγηση νέων απολύσεων με την αιτιολογία της «ανεπάρκειας», επέβαλε την επαναπρόσληψη απολυμένων, γκρέμισε κυβερνήσεις. «Και όλα τα παραπάνω με ένα συνδικαλιστικό κίνημα κατώτερο των περιστάσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφερει.
Σήμερα, τονίζει η ΑΔΕΔΥ Πιερίας, «αν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας, μπορούμε να αποτρέψουμε την επιβολή νέων μέτρων σε βάρος μας. Η ηττοπάθεια και η αδράνεια θα κάνει εύκολο όχι μόνο το πέρασμα των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, αλλά θα ανοίξει την όρεξη σε όλους αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους (Ε.Ε., ΔΝΤ, μεγάλο κεφάλαιο), να μη σταματήσουν τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων μέχρι την πλήρη κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας.»
Για την ΑΔΕΔΥ, εχει τεράστια σημασία στην απεργία στις 12 Νοέμβρη να υπάρχει καθολική συμμετοχή τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα ότι δεν έχει υποστείλει τις σημαίες του αγώνα.