Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Επί ποδός το (Πιερικό) κράτος

Η Τίμια Ζώνη της Παναγίας στην ΚατερίνηIMG_6147[2]

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Κατερίνη οι προετοιμασίες για την υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας, που θα αφιχθεί από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και θα παραμείνει στον Ναό του Τιμίου Σταυρού έως και την 1η Νοεμβρίου το πρωί

Κατά τη διάρκεια του Προσκυνήματος της Τιμίας Ζώνης, θα τελεστούν Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί.
Με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του Προσκυνήματος, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, σύσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης.
Στη σύσκεψη, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, εκπρόσωπος της ΧΧ΄ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Λιτοχώρου, καθώς και συνεργάτες της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.
Να σημειωθεί, οτι ο Μητροπολίτης, θα ενημερώσει σήμερα το πρωί τα μέσα ενημέρωσης για το τελετουργικό της άφιξης και παραμονής της Τίμιας Ζώνης, σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου