Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

«Χαραμάδα» συνεργασίας

Τα «Ολύμπια Εν Δίω» στον Υπουργό Πολιτισμού1

Καλή εντύπωση φέρεται να διαμόρφωσε ο υπουργός Πολιτισμού για τα Ολύμπια Εν Δίω, όμως το μέλλον θα δείξει, αν η «καλή εντύπωση» μετουσιωθεί σε ενίσχυση από το Υπουργείο Πολιτισμού

Με τον Υπουργό Πολιτισμού συναντήθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ολύμπια Εν Δίω» Θανάσης Μπίντας, οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Μυράντα Παππά.

Σκοπός της συνάντησης, η ενημέρωση του υπουργού για τη σημασία του θεσμού στην προώθηση του πολιτισμού, αλλά και οι δυνατότητες ενίσχυσής του από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η Πιερική αντιπροσωπεία, έθεσε υπόψη του κου Μπαλτά τους προβληματισμούς της για την αρτιότερη οργάνωση, καθώς και ένα πλάνο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο κος Μπαλτάς, αφού ενημερώθηκε για το θεσμό, εξήρε την προσπάθεια που γίνεται κυρίως σε εθελοντική βάση, σχολιάζοντας πως τα «Ολύμπια Εν Δίω» αναπτύσσουν μια εξαιρετική πολιτιστική διπλωματία, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα του θεσμού που υλοποιείται από νέους για νέους. Ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ενασχόλησης των νέων με την πάντοτε επίκαιρη αρχαία Ελληνική πνευματική κληρονομιά σε παγκόσμια επίπεδο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση του προξένησε το γεγονός ότι πριν λήξει η φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν ήδη οχτώ αιτήσεις από ξένες χώρες για συμμετοχή στα «Ολύμπια Εν Δίω» του 2016.
Από την επιτροπή ετέθη επίσης και η αναγκαιότητα της χρήσης του Ρωμαϊκού θεάτρου του Δίου για τις παραστάσεις της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος καθόσον μέσα στους συνεργάτες του κου Υπουργού υπήρχε και υπεύθυνη αρχαιολόγος, η οποία είδε θετικά το αίτημα.
Στη συνέχεια του αιτήματος της χρήσης του Ρωμαϊκού θεάτρου, ο Υπουργός υπέδειξε την συνεργασία των εκπροσώπων του νομού μας με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Πολιτισμού κα Βλαζάκη, η οποία ανταποκρίθηκε θετικότατα.
Τα αποτελέσματα της σύσκεψης αυτής των παραγόντων της Πιερίας και του Υπουργείου Πολιτισμού κρίνονται θετικά για την εξέλιξη του θεσμού «Ολύμπια Εν Δίω», που αποβαίνει χρήσιμος και πολύτιμος πνευματικά, πολιτιστικά αλλά και τουριστικά στις κρίσιμες ημέρες που περνά ο τόπος μας.