Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ημέρα της Αστυνομίας

Η Αστυνομία γιορτάζει τον προστάτη της Άγ. Αρτέμιοastu

Εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, η σημερινή, είναι και η ημέρα που θέσπισε η Πολιτεία για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» σήμερα 20 Οκτωβρίου, εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αρχής γενομένης με Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως.
Μετά την τέλεση της Δοξολογίας, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και της ένωσης αποστράτων αστυνομικών, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Επιπλέον στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος, καθώς και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.