Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η μητρική (δημόσια) τέχνη του θηλασμού

Πιερία: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότηταςthilasmos

Στόχος και της φετινής εκδήλωσης η απενεχοποίηση του δημόσιου θηλασμού

Τον 6ο Πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό, διοργανώνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας.

Η δράση, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού και γυναίκες σε περισσότερες από 46 πόλεις της Ελλάδας θα θηλάσουν τα παιδιά τους δημόσια.
Στον εορτασμό (και στο δημόσιο θηλασμό), συμμετέχει και η Πιερία, μέσα από την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης, (καφέ «Οραμα») και μπορούν να συμμετάσχουν όσες γυναίκες επιθυμούν να ενισχύσουν το «κίνημα» του δημόσιου θηλασμού. Γύρω στις 12 το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου οι συμμετέχουσες, θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.
Σ’ αυτές τις ομάδες, μητέρες από όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό) βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την «μητρική τέχνη» του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο η μια από την άλλη. Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Πιερίας, δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. «Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και συνεχίζουμε να αποκτούμε, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική», αναφέρει στο κάλεσμά της η Ομάδα.
«Και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, σας περιμένουμε, όλους εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, για να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.
Φέτος, την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: Μπορεί να δουλέψει», καταλήγει το σχετικό κάλεσμα.