Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Βελτιώνεται η 13η Εθνική Οδό

Εργασίες στην επαρχιακή οδό Βρύας-Ρητίνης-Ελατοχωρίου1

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης οδοστρώματος που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από διασταύρωση 13ης εθνικής οδού (Κατερίνη- Άγιος Δημήτριος) –Βρύα-Ρητίνη-Ελατοχώρι-όρια νομού, συνολικού μήκους περίπου 20 χλμ.

Η συγκεκριμένη εργολαβία προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με Φ.Π.Α. 23%) έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν σημαντικά τις οδικές συνθήκες ασφάλειας. Επισημαίνεται, ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν την άμεση αποκατάσταση τόσο των φθαρμένων ασφαλτικών επιφανειών όσο και τη γενικότερη συντήρηση, όπως καθαρισμό τάφρων και οχετών, τοποθέτηση πινακίδων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας οδού, διαγράμμιση κ.α.
Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ελέγχουν το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας, καταγράφουν επικίνδυνα σημεία και επιχειρούν άμεσα προς αποκατάσταση τους.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε «τη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων που διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά κυρίως διασφαλίζει ένα ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο», ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας, Στέφανος Μπιτόπουλος, συμπλήρωσε την ταυτόχρονη αξία των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του εν λόγω οδικού δικτύου και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία με ένα βελτιωμένο και ασφαλές οδόστρωμα θα βοηθήσει στη μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών.