Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Τίποτα δεν πάει χαμένο

Ο Δήμος Κατερίνης αξιοποιεί τα υπολείμματα των κλαδεύσεων1

Με τη χρήση του μηχανήματος θρυμματιστή προχωρά ο Δήμος Κατερίνης στην ανακύκλωση των κλαδεύσεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο επαναχρησιμοποιώντάς τα ως βελτιωτικό του εδάφους στους κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες και δεντροστοιχίες.

Τα κλαδιά που απομένουν μετά το κλάδεμε των δέντρων από τα συνεργεία Πρασίνου του Δήμου, τροφοδοτούνται στο μηχάνημα του θρυμματιστή, τεμαχίζονται και ενσωματώνονται στο έδαφος με σκοπό τη βελτίωσή του. Επιτυγχάνεται με τον τρόπο αυτό η βελτίωση του πορώδους του εδάφους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά.
Επίσης, γίνεται σημαντική εξοικονόμηση σε εργατικό δυναμικό σε ότι αφορά την απομάκρυνση των κλαδιών που γινόταν από την υπηρεσία μέχρι τώρα, καθώς και σε περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων που απαιτούνται για την μεταφορά τους.
«Ο Δήμος Κατερίνης προχωρά  ένα ακόμη βήμα μπροστά, αξιοποιώντας την ανακύκλωση  στο πράσινο,  εξοικονομώντας εργατικό δυναμικό και ενέργεια», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας που έχει την ευθύνη του πράσινου