Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Από το «Νταβός» της Εύβοιας στο θρόνο του… Δία

Διαδρομές με ελικόπτερο στον Όλυμπο «ονειρεύεται» ο Δ. ΜάρδαςΦύση Όλυμπος και Πιέρια (36)

 

Μετά την αποκάλυψη ότι το νησάκι Αιγιλεία, απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας είναι αυτό που ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σκοπεύει να μετατρέψει σε «θερινό Νταβός», χθεσινά δημοσιεύματα αναφέρονται και σε άλλο πλάνο του κ. Μάρδα με τίτλο «ο θρόνος του Δία».

 

Το «Βήμα» σήμερα αποκαλύπτει ότι το πλάνο «ο θρόνος του Δία» περιλαμβάνει επενδύσεις στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», αφορά σκέψεις κατασκευής τεσσάρων καταφυγίων -άλλων δύο δηλαδή εκτός από τα ήδη υπάρχοντα- τη δημιουργία δρόμων που να τα συνδέουν και τη φωταγώγησή τους, ώστε κοντά στα καταφύγια να έρθουν και οι ταβερνούλες.

Όσο για το πρόβλημα που αφορά τη μετάβαση των τουριστών στο «Θρόνο του Δία», ο κ. Μάρδας πρότεινε διαδρομές με ελικόπτερο, από το Λιτόχωρο.

 

Αντί σχολίου…

Θα ήταν καλύτερα, ο Δημήτρης Μάρδας, ως μέλος της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ασκήσει την όποια επιρροή διαθέτει στον ΕΟΤ, ώστε ο Όλυμπος να «αναδειχθεί» σοβαρά και μεθοδικά από τον ΕΟΤ. Αν δεν πετύχει αυτό το σχέδιο, τότε, (ασκώντας την όποια επιρροή διαθέτει), ας βρει τρόπο να χρηματοδοτηθούν αρχαιολογικές ανασκαφές, στον Όλυμπο (όπως πχ στις Καρυές) και να «απελευθερωθούν» εγκεκριμένα κονδύλια που υπάρχουν, αλλά μένουν «ανεκμετάλλευτα» λόγω της γραφειοκρατίας.

Δεν χρειάζονται μεγάλα (και πολυδάπανα) σχέδια για την ανάδειξη του Ολύμπου. Χρειάζεται τη μισή διαφημιστική προώθηση από όση γίνεται για προορισμούς της «άλλης Ελλάδας»