Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Όχι της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο

Βολές Μεϊμαράκη σε κυβέρνηση και… Παπαμιμίκο8E180BD3FDAC24F601B3FBFF5A79E4AA

«Το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Και για αυτό η Νέα Δημοκρατία το καταψηφίζει» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας μία ακόμα επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Λίγο αργότερα, ο κ. Μεϊμαράκης, τα έβαλε με τον Γραμματέα του κόμματός του, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τον κατηγόρησε για «γελοιοποίηση» των διαδικασιών εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

«Φαίνονται πλέον τα ψέματα» Δεν θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία το πολυνομοσχέδιο, ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας σε δήλωσή του, οτι φαίνονται πλέον τα ψέματα της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε δήλωσή του, τόνισε «Λίγες μόνο βδομάδες μετά τις εκλογές φαίνονται πλέον εμπράκτως τα ψέματα που, με δόλο, είπαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Κατέθεσαν ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο είναι υφεσιακό, είναι φοροληστρικό και δεν προβλέπει τίποτα για το 23% στην Παιδεία. Τιμωρεί όσους μικροοφειλέτες εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις. Φορολογεί εισοδήματα που δεν υπάρχουν. Κόβει συντάξεις και αυξάνει φορολογικούς συντελεστές. Αυξάνει και τα βάρη από τον ΕΝΦΙΑ αφού καταργεί και τις εκπτώσεις. Το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Και για αυτό η Νέα Δημοκρατία το καταψηφίζει.»

Εκλογές ΝΔ: Μεϊμαράκης μαινόμενος στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μαινόμενος, μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης και αντάλλαξε βαριές εκφράσεις με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει για τις εκλογές» υπογράμμισε.
Παράλληλα απέσυρε τον εκπρόσωπο του Θόδωρο Αμπατζόγλου από τη συζήτηση.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί διαβλητή τη διαδικασία και αν παρθεί απόφαση δεν θα την αναγνωρίσει.
«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά» ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και εμμένει στο αντίτιμο των 2 ευρώ, όπως και να στηθούν εκλογικά κέντρα παντού.
«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009. Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε» τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας.
Στην ίδια λογική κινείται και ο Άδωνις Γεωργιάδης που και αυτός σε δήλωσή του ζητά να μην υπάρξει καμία αύξηση του αντιτίμου για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό και επίσης, να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009.
«Θέλουμε την κοινωνία μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.