Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Έδωσε στίγμα(;)

Κατά της πώλησης του ΟΛΘ ο Τζιτζικώστας1

Σαφή θέση κατά της πώλησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και υπέρ της παρουσίας στρατηγικού επενδυτή σε τομείς όπου τα ιδιωτικά κεφάλαια μπορούν να φέρουν ανάπτυξη, πήρε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας (και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ), Απόστολος Τζιτζικώστας, επισκεπτόμενος χθες τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Λιμένος (ΟΛΘ), οι οποίοι έκαναν στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Είμαστε κοντά σας [...] Θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί [...] Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την πώληση των μετοχών του Οργανισμού», σημείωσε ο κ.Τζιτζικώστας, που νωρίτερα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ, Στέλιο Αγγελούδη.
«Προεκλογικό καιροσκοπισμό χωρίς τέλος» καταλόγισε πάντως στον κ.Τζιτζικώστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποστηρίζοντας ότι «την προηγούμενη διετία ήταν εξαφανισμένος στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων[...]» και τώρα «μιλάει για αγώνα ενάντια στην πώληση».
Υποστήριξε ότι ο κ.Τζιτζικώστας, αφού «συναίνεσε με τη εκκωφαντική σιωπή και απουσία του» στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, στο λουκέτο της ΕΡΤ-3 και στη διαδικασία παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ [...] των ΟΛΘ, ΕΥΑΘ κι ΟΣΕ, «εμφανίζεται σήμερα ως όψιμος αντιμνημονιακός και δήθεν ανεξάρτητος να εκφράσει διαφωνία».