Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οι μαθητές «ανακρίνουν» την Αντιπεριφερειάρχη

Συνέντευξη σε μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης παραχώρησε η Σοφία Μαυρίδου1

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ήταν, είναι και πάντα θα είναι κοντά στους μαθητές. Είναι μεγάλη μας χαρά να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην εξέλιξη και την πρόοδο των μαθητών της Πιερίας και επιθυμούμε να βλέπουμε τις νέες γενιές να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που βγαίνουν και εκτός των συνόρων όχι μόνο της Πιερίας, αλλά και της Ελλάδας», δήλωσε η κ. Μαυρίδου

Με αφορμή το διεθνές μαθητικό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Τεργέστη της Ιταλίας, μία ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου με σκοπό την παραχώρηση συνέντευξής της για τα σημαντικότερα ζητήματα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό λόγω της βαθύτερης κοινωνικο-οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Οι μαθητές, έδωσαν και στον τομέα της παιδείας που αποτελεί πεδίο διαλόγου και αντικείμενο ενδιαφέροντος όχι μόνο των ίδιων των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, όπως και των πολιτών συνολικά.
Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης συνοδευόμενοι από τις δύο καθηγήτριές τους, Σοφία Χατζηϊωαννίδου και Κατερίνα Κοτσαφτίκη έθεσαν εύστοχες ερωτήσεις στην κα Μαυρίδου, οι οποίες αφορούσαν το έλλειμμα δημοκρατίας που ενδεχομένως παρατηρείται στην καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά και την άνοδο των ακραίων αντιλήψεων κομμάτων που φαίνεται να έχει αντίκτυπο στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης. Επίσης η κα Μαυρίδου έδωσε απαντήσεις και στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού, τονίζοντας «τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες οδηγίες της κεντρικής διοίκησης».
Τέλος οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις στην Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της παιδείας και τις ενδεχόμενες αλλαγές που θα ήθελε η ίδια να κάνει ως Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Μεταξύ άλλων,, η κα Μαυρίδου τόνισε, πως «όντως η παιδεία είναι ένας τομέας που έχει “χτυπηθεί” από την κρίση, όπως επίσης και η υγεία και γι” αυτό το λόγο υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα και να γίνει ανταγωνιστικό άλλων εκπαιδευτικών συστημάτων του εξωτερικού».
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη να συμβουλεύει τους μαθητές να διεκδικούν τα πιστεύω τους, γιατί μόνο μέσα από προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες μπορούν να συμβούν αλλαγές και να μας οδηγήσουν οι νέες γενιές σε μονοπάτια ανάπτυξης και προόδου. Η κα Μαυρίδου ευχαρίστησε τα παιδιά για τις εξαιρετικές τους ερωτήσεις και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συμμετοχή τους στο συνέδριο, ενώ οι μαθητές και οι καθηγήτριές τους ευχήθηκαν στην Αντιπεριφερειάρχη να έχει μία αποδοτική και καρποφόρα θητεία και να συνεχίσει να είναι κοντά στους μαθητές.