Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οι «Χωρίς μεσάζοντες» επιστρέφουν

Το Σάββατο διανομή φασολιών και σαπουνιών2015100401

Το ερχόμενο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 57η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» στο Πάρκινγκ των δικαστηρίων Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ.

Θα διατεθούν φασόλια Νιγρίτας Σερρών από τον παραγωγό κ. Ντίκο, ο οποίος φέτος έσπειρε και καλλιέργησε τα χωράφια του μετά από συνεννόηση με εμάς (συμβολαιακή γεωργία). Τα φασόλια θα διατίθενται σε συσκευασία των τριών κιλών στην τιμή των 5 ευρώ (1,67 ευρώ το κιλό). Πρόκειται για φασόλια μέτριου μεγέθους, φετινής σοδειάς και πολύ βραστερά.
Επίσης, θα διατίθεται λευκό σαπούνι 4 ελαίων, εξαιρετικής ποιότητας (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, καστορέλαιο και αμυγδαλέλαιο) το οποίο παρασκευάζεται από την ομάδα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ στην Θεσσαλονίκη. Το βάρος της κάθε πλάκας είναι 125 γραμμάρια και το κόστος της ανέρχεται στα 1,5 ευρώ ανά τεμάχιο.
Η ΒΙΟ.ΜΕ αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης, που η απήχησή του είναι πλέον παγκόσμια. Μόνο του όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανθίσει. Χρειάζεται τη δική μας υποστήριξη! Με την πρωτοβουλία αυτή «στεκόμαστε στο πλευρό τους ως αλληλέγγυοι υποστηρικτές» γιατί πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την καθημερινή πάλη, όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν».
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», τους Έλληνες παραγωγούς και τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας.
Να σημειωθεί ότι η διανομή του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκινγκ των δικαστηρίων και όχι στην Εμποροπανήγυρη!