Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Ήσασταν όλοι υπέρχοι!

Για τους συντελεστές της παράστασης «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»1

Την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας ερμήνευσαν με τον καλύτερο τρόπο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης την Τετάρτη το απόγευμα, 30 Σεπτεμβρίου στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω».

Οι μαθητές μας βγήκαν στη σκηνή και «αναμετρήθηκαν» με το τεράστιας σπουδαιότητας έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, με σοβαρότητα και ωριμότητα αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας τους. Μέσα από μια διαδικασία πολλών προβών ξεδίπλωσαν το ταλέντο και την παιδεία τους, κάνοντας κοινωνούς των πανανθρώπινων και επίκαιρων μηνυμάτων της τραγωδίας, όλους όσους παρακολούθησαν την παράσταση. Η συγκίνηση και το συναίσθημα, πλημμύρισαν όλους τους θεατές που απέδειξαν ότι το θέατρο ως πράξη, ως κατάσταση και ως διαδικασία, έχει πάντα περίοπτη θέση στις ψυχές των ανθρώπων που επιθυμούν να αναλογιστούν και να αισθανθούν πέρα από τα καθημερινά και τετριμμένα.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους, όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης: την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Φουρνιάδη, τους γονείς των παιδιών και ιδιαιτέρως το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την οικονομική, υλική και ηθική στήριξη που μας παρείχε, το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, όπως επίσης και το Δντή Δ/θμιας εκπ/σης κ. Καζταρίδη Ιωάννη που μας τίμησε με την παρουσία του αλλά και όλους τους θεατές .
Περισσότερο απ όλους όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τα παιδιά μας, τα οποία μας έκαναν να νιώσουμε πολλά και ιδιαίτερα συναισθήματα. Ήταν μια εξαιρετική παράσταση και μια αξέχαστη βραδιά για όλους !
Παιδιά, συγχαρητήρια σε όλους σας!
Ήσασταν όλοι Υπέροχοι!
Σαμαρά Ελένη, Ντουλαπτσή Μαρία