Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Έτρεξαν για την Κατερίνη

«Ποτάμι» ανθρώπων και χρωμάτων στο «Τρέχω για την Κατερίνη»3

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε ο αγώνας δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη», που διεξήχθη χθες το πρωί, στο πλαίσιο των εορτασικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης.

Περισσότεροι από 1400 δρόμεις, όλων των ηλικιών διένυσαν την απόσταση των 8 χιλιομέτρων. Η έναρξη δόθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα και το δήμαρχο Κατερίνης στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, ενώ ο πρώτος αθλητής τερμάτισε λίγο πριν συμπληρωθούν 30 λεπτά από την έναρξη, στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.
Ένα «ποτάμι» χρωμάτων και ανθρώπων, ξεκίνησε από το Πλατανόδασος, πέρασε μπροστά από το μνημείο του Συνταγματάρχη Δημήτριου Σβορώνου, από εκεί διέσχισε τον Σβορώνο, την Ανδρομάχη και την 7ης Μεραρχίας, για να τερματίσει στην πλατεία Ελευθερίας.
Ο αγώνας, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού Τροχαία, εθελοντές, στελέχη του Δήμου και του Συλλόγου Δρομέων «Ζευς», είχαν φροντίσει την παραμικρή λεπτομέρεια, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Ήταν μια πραγματική γιορτή και τη διαδρομή την χάρηκαν όλοι οι δρομείς, αφού στόχος δεν ήταν το μετάλιο και η διάκριση, αλλά η συμμετοχή και το «προσωπικό στοίχημα» του καθενός.
Πρώτος το νήμα έκοψε ο Παναγιώτης Γραμμένος του «Ζευς», ενώ ακολούθησε ο Αλέξανδρος Γελαδάρης και ο Συμεών Συμεωνίδης και οι δύο αθλητές τους «Ζευς».
Πρώτη στις γυναίκες (και τέταρτη στη γενική κατάταξη), αναδείχθηκε η αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας Ανθή Κυριακοπούλου, δεύετρη η αθλήτρια του Ενιπέα Λιτοχώρου Ευγενία Σαμαρά και Τρίτη Δήμητρα Τσινίκου του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας.