Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Από την Κατερίνη στην Ιταλία …και από την Ιταλία στην Κατερίνη

Την Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ στο θέατρο «Αυλαία»1

Ποιητική βραδιά για τους «έρωτες της Ενδορφίνης» του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, που κυκλοφορούν στην Ιταλία από τις εκδόσεις Edizioni Universum

«Οι έρωτες της Ενδορφίνης»/Gli amori dell’ Endorfine, είναι ο τίτλος της ενότητας των ποιημάτων του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου που περιλαμβάνονται σε δίγλωσση τριλογία που κυκλοφορεί από το Δεκέμβριου του 2014, στη γειτονική Ιταλία. Πρόκειται για μια επιλογή ερωτικών ποιημάτων από τις μέχρι σήμερα συλλογές του και νέα ποιήματα που δημοσιεύονται πρώτη φορά.

Στη συλλογή που κυκλοφορεί μόνο στη γειτονική Ιταλία, συμμετέχει ο ίδιος ο Ιταλός εκδότης κ. Giovanni Campisi με την ενότητα L’amore universal/ Παγκόσμια αγάπη και η γνωστή Ιταλίδα ποιήτρια Ornella Cappuccini (η οποία έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες) με την ενότητα «In giochi Delfici di mare Greco, le Muse, Venere, Saffo e zefiro/ Μούσες, Αφροδίτη, Σαπφώ, Ζέφυρος σε Δελφικά παιχνίδια της Θάλασσας του Αιγαίου». Η Ελληνοϊταλική έκδοση είναι σε μετάφραση της Γεωργίας Χαΐδεμενοπούλου, η οποία αποδίδει εξαιρετικά τα ποιήματα του Μπικηρόπουλου στην Ιταλική γλώσσα και στην ελληνική γλώσσα των 2 Ιταλών ποιητών. Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, στις 8:30μμ,στην «Ποιητική Βραδιά» που διοργανώνεται στην Κατερίνη, στο Θεατρικό Εργαστήρι «Αυλαία» του Ανδρέα Μιχαήλ,(απέναντι από την είσοδο του 4ου Λυκείου στο πάρκο στην οδό Μητροπόλεως και Σμύρνης 10) θα μιλήσει η μεταφράστρια κ. Γεωργία Χαΐδεμενοπούλου (συγγραφέας παραμυθιών –κριτικός λογοτεχνίας) η οποία θα απαγγείλει στα Ιταλικά τα ποιήματα, η ποιήτρια Γιώτα Τσερτεκίδου, ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος για την «ελληνοϊταλική» εμπειρία του, ενώ την απόδοση των ποιημάτων στα ελληνικά θα κάνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας. Επίσης θα παρουσιαστούν ποιήματα του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου που έχουν δημοσιευθεί στο Ιταλικό θεματικό περιοδικό UT. Τη βραδιά θα διανθίσουν με τις κιθάρες και το τραγούδι τους γνωστοί τραγουδοποιοί από την Πιερία! Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας». Η είσοδος είναι ελεύθερη.