Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

«Το καζανάκι»

Δεκατρία ψυχοθεραπευτικά διηγήματα του Γιώργου ΣαμοΐληKAZANAKI_eksof-72ppi

«Το καζανάκι και δεκατρία ψυχοθεραπευτικά διηγήματα» έχει τίτλο το βιβλίο του Γιώργου Σαμοϊλη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λευκή Σελίδα»

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Σήμερα στη ζωή μου δεν κάνω τίποτα άλλο, παρά να αναμασάω τα πρότυπα που εισέπραξα ως παιδί. Είναι σαν να μασάω μια πολιτισμική τσίχλα. Τώρα μόνο κατάλαβα ότι δεν υπάρχει καθολική έννοια της αγάπης, του έρωτα, της φιλίας, της καλοσύνης. Λέμε μια λέξη και νομίζουμε ότι έχουμε συνεννοηθεί. Λέμε, για παράδειγμα, “σε αγαπάω”. Και λέει και ο άλλος “κι εγώ σε αγαπάω”. Στη συνέχεια ακολουθεί ο καθένας την πορεία του, παρόλο που είμαστε μαζί ως “αγαπημένοι”, θεωρώντας ότι έχουμε συνεννοηθεί. Αυτό που μόλις τώρα κατάλαβα είναι ότι υπάρχει τόση μοναξιά, περισσότερο από ποτέ, διότι ο καθένας είναι έρμαιο των εγγραφών των λέξεων μέσα του. Οι λέξεις καλό είναι να επαναδιατυπωθούν σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθενός».
Ο Γιώργος Σαμοΐλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1980. Σπούδασε Ψυχολογία και Νευροεπιστήμες στο Λονδίνο. Εκπαιδεύτηκε στη Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε για οκτώ χρόνια. Είναι πιστοποιημένος Συμβουλευτικός Ψυχολόγος με το Health and Care Professions Council. Το πρώτο του μυθιστόρημα Η εποχή της άδειας κατσαρόλας κυκλοφόρησε από την IntroBooks το 2011. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.
Οι εκδόσεις Λευκή Σελίδα, με την καινοτομία της «κατά παραγγελία έκδοσης» (print on demand), παραμένει πιστή στην στήριξη νέων Ελλήνων συγγραφέων, παρέχοντας τους την ευκαιρία να εκδώσουν το έργο τους με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και χωρίς τις δυσκαμψίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν στην πρόσβαση τους σε κλασικούς εκδοτικούς οίκους.