Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά / Τοπικά Νέα

Παρουσίαση ευρημάτων στις Καρυές

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίαςkkk

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Κοινότητα Καρυών Πιερίας στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θεματικό άξονα «Βία και ανεκτικότητα».

Κατά την παρουσίαση των πρόσφατων ευρημάτων της περιοχής, που χρονολογούνται στην 2η χιλιετία π.Χ. (Ύστερη Εποχή Χαλκού και Πρώιμη Εποχή Σιδήρου), δόθηκε ξεχωριστή βαρύτητα στις αναλογίες που παρατηρούνται και χαρακτηρίζουν τις κοινωνικές ανακατατάξεις και μετακινήσεις των πληθυσμών κατά τη 2η χιλιετία με τις σύγχρονες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Παράλληλα, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν και για τις υπόλοιπες εντοπισμένες αρχαιότητες της περιοχής τους, επισημαίνοντας την ανάγκη της συνεργασίας και υποστήριξής τους στην προστασία τους.
Εκ μέρους της ΕΦΑ Πιερίας παραβρέθηκαν οι Μιλτιάδης Μυτελέτσης, Σοφία Κουλίδου αρχαιολόγοι, Όλγα Ιακωβίδου, τοπογράφος, Αλκιβιάδης Ευθυμιάδης, σχεδιαστής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κάτοικοι της κοινότητας Καρυών, καθώς και επισκέπτες από άλλες περιοχές. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία και το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων και μάλιστα μαθητών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας και των παρισταμένων οι οποίοι έθεσαν ποικίλες ερωτήσεις.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας ευχαριστεί τους κατοίκους της Κοινότητας και ιδιαίτερα τον κ. Πατσιοδήμο Νίκο για την παραχώρηση του αίθουσας.