Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Υποψηφιότητα ενότητας

Υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κώστας ΚουκοδήμοςKoukos

Θέση, για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία πήρε ο βουλευτής του κόμματος στην Πιερία Κώστας Κουκοδήμος.

 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Κουκοδήμος, τάσσεται δημόσια υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν και ακόμη η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι στον «αέρα» αφού δεν έχει επισημοποιηθεί από τον ίδιο.

Η υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη, διασφαλίζει την ενότητα, υποστηρίζει ο βουλευτής Πιερίας, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για το κόμμα, ούτε για τη χώρα, ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, ο κ. Κουκοδήμος ήταν από τα ελάχιστα προβεβλημένα στελέχη στην Πιερία, που επέλεξε να στηρίξει τον τότε υποψήφιο Αντώνη Σαμαρά, όπου όπως αποδείχθηκε είχε τη στήριξη και του Κώστα Καραμανλή.

Η ανάρτηση-δήλωση του Κώστα Κουκοδήμου, έχει ως εξής: «Με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την δυναμική προοπτική της Ν.Δ, εκτιμώ ότι οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου θα πρέπει να έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Την ενότητα της παράταξης. Μόνο πάνω σ’αυτή τη βάση μπορεί το κόμμα και να ανανεωθεί και να συνομιλήσει ξανά με τους πολίτες.

Υπό αυτές τις συνθήκες η υποψηφιότητα που διασφαλίζει το κρίσιμο αυτό στοιχείο για την ενότητα της Ν.Δ. είναι αυτή του Ευάγγελου Μειμαράκη.

Δεν έχουμε περιθώρια για έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας, ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα».

 

Τρεις συν ένας οι υποψήφιοι

Μέχρι στιγμής επισήμως έχουν δηλώσει υποψήφιοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του πλήρως. Ωστόσο, φέρεται να έχει όχι μόνο τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή (και των λεγόμενων Καραμανλικών βουλευτών), αλλά και να δέχεται πιέσεις από τον πρώην πρωθυπουργό να είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δεν αφήνει αδιάφορο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος τις τελευταίες μέρες εξέφρασε την δυσφορία του για την στάση του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου (και προέδρου της Επιτροπής που έχει επωμιστεί την εκλογική διαδικασία), να στηρίξει ανοιχτά τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι απλό μέλος της επιτροπής και προεδρεύει» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Όταν, δε, του ζήτησαν να απαντήσει αν είναι ενοχλημένος από τη στάση του γραμματέα της ΝΔ ενώ ξεκίνησε την απάντησή του με τη φράση «η στάση κανενός δεν με ενοχλεί, αντιθέτως είναι όλοι συνεργάτες» στη συνέχεια πρόσθεσε ένα μεγάλο «καρφί» λέγοντας ότι «από εκεί και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός»