Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Κοσμούν την Πιερία

Η UNESCO Ολύμπου για τα «Ολύμπια Εν Δίω»1

Η φετινή διοργάνωση «Ολύμπια Εν Δίω» συνεχίζει με πληθώρα συμμετοχών από πολλές χώρες του κόσμου και θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα.

Τις εκδηλώσεις κλήθηκε να τιμήσει με την παρουσία της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος για την UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα και οι μεγάλοι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη.
Σε δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν των καλεσμένων της από την πρόεδρο της UNESCO Oλύμπου δίδα Κατερίνα Μπίντα- Φαργκάνη τιμήθηκε από την οργανωτική επιτροπή ο μεγάλος τραγωδός Νικήτας Τσακίρογλου με το βραβείο που θέσπισαν τα «Ολύμπια Εν Δίω», «Ολύμπιον Γέρας».
Το «Ολύμπιον Γέρας» είναι μία τιμητική διάκριση που απονέμεται σε ανθρώπους που συμβάλλουν με την προσφορά τους στη διατήρηση, έρευνα και διάδοση του αρχαίου δράματος παντοιοτρόπως. Ο όμιλος Ολύμπου για την Unesco συνεπής με τις αρχές και τους σκοπούς του συμβάλλει και φέτος στη διεξαγωγή της νεανικής αυτής διοργάνωσης που κοσμεί την Πιερία.
Στη δεξίωση της δεσποινίδας Κατερίνας Μπίντα- Φαργκάνη που δόθηκε στο Κτήμα Φαργκάνη παραβρέθηκαν οι θρησκευτικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Πιερίας, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων. Οι καλεσμένοι της δεσποινίδας Κατερίνας Μπίντα- Φαργκάνη, Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη παρέμειναν στο νομό μας για τρεις μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων η νεαρή πρόεδρος της UNESCO Ολύμπου τους ξενάγησε σε σημαντικά σημεία του νομού μας.
Ο Νικήτας Τσακίρογλου υποσχέθηκε να γίνει χορηγός της βιβλιοθήκης Κονταριώτισσας, όπως επίσης υποσχέθηκε να γίνει καλλιτεχνικός σύμβουλος στα «Ολύμπια Εν Δίω» και να συμβάλλει με την εμπειρία του στην ανάταση του θεσμού.