Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Καμπάνια Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

Από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη δράση της πανελλήνιας Καμπάνιας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, μετά από πρωτοβουλία της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης. Εκατοντάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που συγκεντρώνονται στην Ειδομένη, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Στις τρεις περίπου ώρες που διήρκησε η δράση το Σάββατο, οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης συνομίλησαν με πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι ήρθαν στο περίπτερο που στήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας και πρόσφεραν μια σειρά πραγμάτων για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Οι νεολαίοι, έκαναν λόγο για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις με ιδιαίτερη σημασία
Αρχικά, μαθητή του νηπιαγωγείου που τους κοιτούσε παραξενεμένος και ζήτησε να μάθει τι κάνουν. Όταν του εξήγησαν τη δράση και την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες, έφυγε. Γύρισε σε λίγο, φέρνοντας μια σακούλα με παιχνίδια από το σπίτι του, «για να παίξουν μ’ αυτά κι άλλα παιδάκια, που δεν έχουν».
Και επίσης, την κυρία που έφτασε λαχανιασμένη με μια σακούλα τρόφιμα, που έκλεισε το μαγαζί της για 10 λεπτά, μήπως και δεν προλάβει να δώσει τα τρόφιμα. «Κι εμάς όταν μας έδιωξαν απ’ τα σπίτια μας, βρέθηκαν άνθρωποι και μας βοήθησαν» μας είπε. «Δεν μπορούμε τώρα εμείς να τους αφήσουμε στην τύχη τους, κυνηγημένους ανθρώπους».
«Δράσεις όπως αυτή, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Γιατί, μέσα στις πιο άγριες στιγμές της κρίσης, το όπλο των λαών είναι η Αλληλεγγύη!», καταλήγει η σχετική ενημέρωση