Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Γιορτή πολιτισμών

Στη 4η Γιορτή Τσικουδιάς του «Ξαθεριού» οι Κοκκινοπλίτες Πιερίας1

 

Ο μυθικός Όλυμπος και η Λεβεντογέννα Κρήτη «έσμιξαν» για μία ακόμη φορά! Αφορμή γι΄αυτήν την όμορφη συνάντηση ήταν η 4η Γιορτή Τσικουδιάς που με πολύ μεράκι και αγάπη για την Κρητική παράδοση διοργάνωσε ο Αδελφοποιημένος Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι» κατά το διήμερο 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2015 στον αύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. 

 

Από αυτή την όμορφη γιορτή, όπου η τσικουδιά είχε την τιμητική της και έρεε άφθονη, δε θα μπορούσε να λείπει η Ενήλικη Χορευτική ομάδα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα αντιπροσωπευτικό της βλάχικης καταγωγής τους και με τη δυναμική της εμφάνιση συνέβαλε στο γλέντι της βραδιάς του Σαββάτου.

Παρόντες στην εκδήλωση συνοδεύοντας τη συμμετοχή μας ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιαμάτρας Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Χορευτικών Τμημάτων κ. Νταμπώσης Γιάννης, η Γεν.Γραμματέας κ. Μέγα Ελένη, η Υπεύθυνη Τύπου και Ενημέρωσης του Συλλόγου κ. Δραγασιά Μαρία, ο Υπεύθυνος Νομικών υποθέσεων κ. Τσιουπλής Θωμάς καθώς και ο χοροδιδάσκαλος κ. Φτεργιώτης Αθανάσιος ο οποίος για μία ακόμη φορά συντόνισε με επιτυχία την εμφάνιση του χορευτικού μας.