Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

Ανησυχία ειδικά για τα νεαρά άτομα

Γερμανικές υπηρεσίες: Ισλαμιστές μπορεί να προσηλυτίσουν πρόσφυγεςΑνησυχία ειδικά για τα νεαρά άτομα

 

Ο επικεφαλής της γερμανικής Υπηρεσίας Εσωτερικών Πληροφοριών προειδοποιεί πως φανατικοί ισλαμιστές μπορεί να επιδιώξουν να στρατολογήσουν νεαρούς πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία πως οι ισλαμιστές στη Γερμανία, με το πρόσχημα ότι προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση των μεταναστών ώστε να προσηλυτίσουν και να στρατολογήσουν εκείνους που ζητούν άσυλο», δήλωσε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV).

«Η προσοχή μας επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε ασυνόδευτους νεαρούς πρόσφυγες που μπορούν να αποτελέσουν εύκολη λεία για τους ισλαμιστές» είπε ο Μάασεν.

Ο Μάασεν επισήμανε πως ο αριθμός των υπερσυντηρητικών σαλαφιστών μουσουλμάνων στη Γερμανία αυξήθηκε στους 7.900 σε σύγκριση με 7.500 τον Ιούνιο. Περίπου 740 ισλαμιστές από τη Γερμανία, από τους οποίους το ένα πέμπτο είναι γυναίκες, έχουν ταξιδέψει στη Συρία και στο Ιράκ.

Το ένα τρίτο από αυτούς έχουν επιστρέψει τώρα στη Γερμανία, ενώ 120 έχουν σκοτωθεί. Ο Μάασεν είπε πως δεν έχει ακόμη αποδειχθεί κατά πόσον ισλαμιστές έχουν εισχωρήσει μεταξύ των προσφύγων.

Το πρωί της Τρίτης η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε οκτώ κτίρια στο Βερολίνο, περιλαμβανομένου ενός τεμένους και των γραφείων ενός συλλόγου που βρίσκεται δίπλα σε αυτό, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι χρησιμοποιούνταν από ισλαμιστές που υποστηρίζουν τον πόλεμο στη Συρία.