Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πρωτοβουλία ενόψει… Χριστουγέννων

Ο Δήμος να αναλάβει τον στολισμό της οδού Φλέμινγκ ζητά η Εθελοντική Ομάδα Δράσηςxx

 

Πέρυσι επισκέφθηκαν το «Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου», 27.000 άτομα, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί φέτος, σύμφωνα με την ΕΟΔνΠ

 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει φέτος για δεύτερη φορά στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» το οποίο πέρυσι αγκάλιασε ολόκληρη η τοπική κοινωνία, ενώ η πόλη μας προβλήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο στις ειδήσεις των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.

Τη Δευτέρα, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κατέθεσε αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης με την οποία ζητά να αναλάβει ο Δήμος τον στολισμό/φωτισμό της οδού Φλέμινγκ για το χρονικό διάστημα 1 Δεκεμβρίου 2015 έως 3 Ιανουαρίου 2016.

Πέρυσι, όλα τα υλικά κατασκευής και οι εργασίες για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από 151 επιχειρήσεις. Στις 19 ημέρες λειτουργίας του εργάστηκαν συνολικά 457 εθελόντριες και εθελοντές και κάλυψαν 1.110 βάρδιες , ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στις 27.000, μεταξύ αυτών 2.500 μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Υπολογίζεται ότι φέτος το χωριό της πόλης μας θα διπλασιάσει τους επισκέπτες του ενώ θα δεχτεί συγχρόνως επισκέψεις από όλα τα σχολεία του νομού, καθώς και από σχολεία πολλών νομών της Β. Ελλάδος. Είναι συνεπώς μια ακόμη ευκαιρία για τουριστική και όχι μόνο ανάδειξη της πόλης μας, η οποία την έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.