Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Το αποτέλεσμα, μας δικαίωσε

Συνέντευξη τύπου των ΑΝΕΛ Πιερίας1

Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, εξέφρασαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πιερίας.

«Μ’ αυτή τη συνάντηση, βάζουμε τέλος και τυπικά στην προεκλογική περίοδο», ανέφερε ο Κώστας Φιλοκώστας, καλωσορίζοντας του εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Ο κ. Φιλοκώστας, χαρακτήρισε ικανοποιητικό το ποσοστό που έλαβαν οι ΑΝΕΛ στην Πιερία, το οποίο όπως είπε είναι πάνω από εκείνο που έλαβε Πανελλαδικά το Κίνημα, σημειώνοντας πως ήταν μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, όπου το κόμμα του είχε να αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες. «Ευχαριστούμε όσους συμπορεύτηκαν με τους ΑΝΕΛ, ευχαριστούμε τους εκ πεποιθήσεως και όχι από συμφέρον ψηφοφόρους μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλοκώστας, δηλώνοντας πως οι ΑΝΕΛ στην Πιερία, δώσανε «έναν τίμιο αγώνα παρά τα χτυπήματα που δεχτήκαν» Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για «δικαίωση των προσπαθειών τους», αφού παρά τις αντίθετες «προβλέψεις» οι ΑΝΕΛ μπήκαν στη Βουλή. Ολοκληρώνοντας ο κ. Φιλοκώστας υπογράμμισε πως οι ΑΝΕΛ για ότι έχουν δεσμευτεί, ισχύει στο έπακρο και δεν θα πάψουν να λένε την άποψή τους, για ότι θεωρούν καλό για την Πιερία και την Ελλάδα. Ερωτηθείς για τα όσα είχε δηλώσει ο πρώην βουλευτής του κόμματος Ευγένιος Παπαδόπουλος σχετικά με πιέσεις που δέχθηκε για να είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ (περιγράφοντας ένα «σοκαριστικό» παρασκήνιο), ο κ. Φιλοκώστας είπε, ότι είναι κάτι που δεν έχουν ξεχάσει οι ΑΝΕΛ της Πιερίας και πως θα υπάρξει τεκμηριωμένη δημόσια απάντηση τις προσεχείς ημέρες, αφού το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην Συντονιστική Επιτροπή Πιερίας του κόμματος.

Στην δική του τοποθέτηση ο πρώτος στη λίστα των ΑΝΕΛ στην Πιερία Νίκος Μακρίδης, ευχαρίστησε «από καρδιάς» όλους για την στήριξη και την συμπαράσταση στον αγώνα που, όπως τόνισε τώρα αρχίζει. «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την στήριξη και την αγάπη που δείξατε στο πρόσωπο μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνυποψήφιους μου στο ψηφοδέλτιο μας, γιατί πίστεψαν στις δυνατότητες μας και δούλεψαν ομαδικά για έναν καθαρό και έντιμο αγώνα», ανέφερε ο κ. Μακρίδης, σημειώνοντας πως πλέον βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα. «Οι εκλογές τελείωσαν και εμείς, αλλά και εγώ προσωπικά, είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τη Πιερία και τους ανθρώπους της. Αξίζουν όλες οι θυσίες αρκεί να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές…. τους το οφείλουμε», κατέληξε ο Νίκος Μακρίδης.

Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα σε Ελλάδα και Πιερία, εμφανίστηκε και ο κ. Μυστρίδης (δεύτερος στη λίστα του ψηφοδελτίου). «Ήταν η πιο δύσκολη εκλογική μάχη από τότε που δημιουργήθηκε το Κίνημα» είπε, συμπληρώνοντας πως το αποτέλεσμα απέδειξε ότι οι ΑΝΕΛ διαθέτουν «ισχυρή και δεμένη βάση», την οποία κανείς δεν μπορεί να «κλονίσει».

«Θα είμαστε θεματοφύλακες και πυλώνας σταθερότητας στην κυβέρνηση», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ζησιμάτος (επίσης υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ), υπογραμμίζοντας ότι τα στελέχη του κόμματος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει την υποχρέωση να δικαιώσουν όσους εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Β.Ζ.