Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Το «Ολύμπιον Γέρας» στον Τσακίρογλου

Τα Ολύμπια εν Δίω τιμούν έναν μεγάλο ηθοποιόtsakiroglou

Ο μεγάλος μας ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου είναι ο φετινός τιμώμενος από την Οργανωτική Επιτροπή στο «Ολύμπια Εν Δίω» με το Ολύμπιον Γέρας στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου επελέγη για να τιμηθεί για τη μεγάλη, ποιοτική διαδρομή και ερμηνεία του σε πολλούς σημαντικούς ρόλους του αρχαίου δράματος. Ο μεγάλος δάσκαλος της τέχνης θα βρίσκεται στο νομό μας μαζί με τη σύζυγό του Χρυσούλα Διαβάτη, επίσης μεγάλη ηθοποιό, με χαρακτηριστικούς ρόλους και ερμηνείες, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.
Το βραβείο θα του απονείμει η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα. Η απονομή θα γίνει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων το πρωί της 22ας Σεπτεμβρίου 2015.
Στην απονομή θα παραβρίσκεται και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου «Μακεδονίας» κος Αχιλλέας Ζαπράνης. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι εταίρος στα «Ολύμπια Εν Δίω».
Θα ακολουθήσει τελετή υπογραφής «Μνημονίου συνεργασίας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και του θεσμού «Ολύμπια Εν Δίω» στην έδρα του Δήμου.
Το «Ολύμπιον Γέρας» είναι μια τιμητική διάκριση που απονέμεται από τα «Ολύμπια Εν Δίω» σε ανθρώπους της Τέχνης που συνέβαλαν στην ανάταση, εξέλιξη, εμπέδωση και διάδοση του τραγικού λόγου και της τραγικής έκφρασης του μοναδικού αυτού κληροδοτήματος του Ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.